Mitä ihmettä jääkiekkojunnut tekevät hiihtoladulla?

Ketterän C03-junnuista on tarjolla seitsemän poikaa alueleirille. Joukkue on harjoitellut monipuolisesti, nyt myös hiihtäen.

Tenho Tiilikainen

Otto Hokkanen, Niklas Liukka, Veeti Sahlström, Juho Hallikas, ja Tuomas Horsmanheimo (oik.) valmiina hiihtolenkille tiistai-iltana.
Otto Hokkanen, Niklas Liukka, Veeti Sahlström, Juho Hallikas, ja Tuomas Horsmanheimo (oik.) valmiina hiihtolenkille tiistai-iltana.

Pimenevä ilta Imatran ensilumen ladulla jäähallin takana. Viisi nuorta poikaa nojaa sukset jalassa sauvoihinsa ja yrittää pysyä paikoillaan tai ainakin pystyssä.

Osa Imatran Ketterän C03-junioreista on lähdössä hiihtämään. Luistimet ovat vaihtuneet suksiin, etenemistapa ei niin kauheasti, luvassa ei ole perstaa vaan hiihtoa luistellen.


Osa joukkueesta, seitsemän pelaajaa Tatu Huhtanen, Aleksi Mursinoff, Iiro Soininen, Juho Hallikas, Arttu Salakka, Mikko Liukkonen ja Tuomas Horsmanheimo on valittu Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan Pikku-Pohjolan ensimmäiseen aluekartoitukseen, joka järjestetään tänään Kuusankoskella.
Kartoituksesta valitaan pelaajat Leppäviralla järjestettävään Kaakkois-Suomen alueleirille, jonne Ketterästä on jo aiemmin valittu Niklas Liukka.


Alueleiriltä nimetään pelaajat Pohjolaleirille, joka on tavallaan poikien maajoukkuepolun ensimmäinen valtakunnallinen etappi. Aika iso osa nykyisistä ja menneistä Leijonista on kulkenut tiensä maajoukkueisiin Pikku Pohjolan ja Pohjolaleirin kautta. Toki monelle tie on auennut ilman ”menestystä” aluejoukkueiässä.

Hallikas ja Soininen

pelaavat pakkeina

Aluekartoitukseen valituista Juho Hallikas, 14, vasemmalta laukova pelaa omassa joukkueessaan vasempana pakkina. Takana on kohta kymmenen vuotta lätkää.
Hallikas on pelannut pakkina jo vuosien ajan ja pitää pelipaikasta.

Tenho Tiilikainen

IIro Soininen ja Juho Hallikas (oik.) tavoittelevat paikkaa jääkiekon C-ikäisten alueleirille.


— Parasta pakkina on, kun pääsee nousemaan ja tukemaan hyökkäyksiä sekä laukomaan viivan alta maaliin.


Hallikkaan joukkue on lätkän lisäksi ottanut tuntumaa salibandyyn, pesäpalloon, jalkapalloon ja nyt hiihtoon.Hallikas uskoo, että hän pelaisi jalista, jos lätkää ei olisi.


— Jonkin verran hiihdän talvisin, tietysti luisteluhiihtoa.
Iiro Soininen, 14 pelaa hänkin puolustajana (vasemmalta laukova oikea puolustaja). Soininenkin on pelannut lätkää jo kahdeksan vuoden ajan. Hiihtäminen ei hänelle maistu, ei ainakaan vapaa-ajalla.
— En todellakaan ole hiihtomiehiä.


Hallikas ja Soininen kehuvat joukkueensa yhteishenkeä, yhdessä tekemistä. Lätkässä taas on parasta pelit, mutta harjoittelukin maistuu, muiden lajien kokeilukin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset