Imatran Pallo-Veikoille jäi luu käteen kotiavauksessa — Jukka-Pekka Vainionpää Seinäjoen voiton takuumiehenä

IPV ei saanut palkintoa, vaikka peli petraantui toisella jaksolla.

Kai Skyttä

IPV ja Sami Partanen alkoivat löytää kadoksissa ollutta pelihuumoriaan toisella jaksolla.
IPV ja Sami Partanen alkoivat löytää kadoksissa ollutta pelihuumoriaan toisella jaksolla.

Imatran Pallo-Veikkojen peli jatkoi yskähtelyään kauden ensimmäisessä kotiottelussa torstaina Ukonniemessä. Toisen jakson hyvä taistelu ei kantanut lopulta pisteille asti, kun vieraana ollut Seinäjoen Jymy-Jussit nousi viimeisessä vuoroparissa kahden juoksun takaa-ajoasemasta voittoon.

Ottelun loppu jäi taatusti korpeamaan kotijoukkuetta, sillä jaksovoitto oli jo pienen, häviävän hetken IPV:n hyppysissä. Henri Puputin lyönti ei olisi ollut tasoitusjuoksun arvoinen, jos IPV-lukkari Joona Sikiön jalka olisi kiinniottotilanteessa pysynyt kotipesässä. Jymy-Jussit vei onnekkaan juoksun turvin Ukonniemestä kaksi pistettä jaksoluvuin 1—0 (4—0, 6—6).

Seinäjoki siirtyi johtoon todellisella onnenkantamoisella. Henri Itävalo oli lyömässä, kun pallo otti virhepompun syöttölautausen reunasta, eikä Sikiö ehtinyt palauttamaan pelivälinettä kotipesään ajoissa. Erikoisen juoksun toi Tero Tyynelä.

Jymy-Jussit kasvatti karkumatkaansa toisen aloittavalla, kun Jukka-Pekka Vainionpää ja Atte Kontio kotiuttivat perättäisillä lyöntivuoroilla Toni Marjamäen ja Henri Puputin. Vimpelistä Seinäjoelle siirtynyt Puputti toi vielä toisenkin juoksun saman vuoron aikana Ville Viidan onnistuttua viimeisenä lyöjänä.

IPV:n sisäpeli oli avausjaksolla luvattoman heikkoa. Hengettömyys paistoi nollatilanteesta lähtien, eikä vapauttavaa läpilyöntiä nähty. Kotiutusta isäntäjoukkue pääsi yrittämään ainoastaan kolmesti, joka kerta tuloksetta.

— Kaikki lähti nollatilanteesta. Emme päässeet kentälle, jolloin tilanteiden tekeminenkin on käytännössä mahdotonta. Olimme liian varovaisia ja kunnon haastaminen puuttui, IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle sanoi.

Hurskaisen läpilyönti vapautti sisäpeliä

Toiselle jaksolle IPV:n pelinjohto muokkasi hieman sisäpelijärjestystä. Herättely toimi aluksi, kun ensimmäisen vuoroparin jälkeen kotijoukkue johti kahdella juoksulla. Teemu Nurmion nopeus riitti ensin Jere Dahlströmin kakkosrajanäpyllä ja yleisö mylvähti pian toistamiseen Sami Partasen lyötyä pallon kakkosjatkeelle.

Seinäjoen lyöntipeli jauhoi tulosta myös tappiotilanteessa. Jo kahdessa ensimmäisessä pelissä kahdeksan juoksua mätkinyt Vainionpää löi kahdesti merkistä väliin, jonka lisäksi Puputti ja Mikko Haukkala iskivät juoksun mieheen.

IPV:n peli aukesi kolmannen aloittavalla läpilyönneillä. Jymy-Jussien kahden juoksun johto vaihtui tappioasemaan, kun kolmoskopparina pelannut Puputti arvioi väärin lyönnin kierteen. Hurskainen kiersi kunnarin ja kotiin ehtivät Lattu ja Dahlström. Samaan paikkaan tinttasi pian Konsta Hyötyläinen, jälleen kunnarin arvoisesti.

— Lähdin lyömään pystäriä väliin, mutta virkaveli Puputti lahjoitti enemmän, IPV:n ykköspalkittu Hurskainen (7/11) sanoi.

Sotkamo Imatralle sunnuntaina

Ensimmäisen jakson saamattomuus ihmetytti Hurskaista.

— Emme saaneet mitään aikaiseksi. Yksi juoksu olisi tullut, jos en olisi tehnyt kolmosella merkkivirhettä. Toisella jaksolla kerättiin rivit kokoon ja lähdettiin taistelemaan, mutta minkäs teet, kun kaveri lyö nätisti palloa väliin.

IPV:n vastus ei ainakaan jatkossa helpotu, sillä seuraava ottelu on sunnuntaina kotikentällä Sotkamoa vastaan. Jyrki Vallen mukaan torstain peli puretaan huolellisesti läpi ennen seuraavaa ottelua. Hän uskoo pelin kehittyvän parempaan suuntaan.

— Näin tänään parempaa tekemistä kuin vaikkapa Kiteellä. Vieläkin tuli muutamia merkkivirheitä ja hölmöilyä, mutta kuitenkin selvästi vähemmän.

Juttua muokattu 16.5. klo 22.05. Lisätty kommentteja.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset