IPV nappasi pisteen sarjajohtajalta — Jere Dahlström iski Kouvolaa vastaan kuusi juoksua

IPV koki niukan tappion Superpesiksen sarjajohtajalle. Matti Latvala löi ratkaisujuoksun supervuorossa, kun KPL voitti IPV:n 2—1 (5—4, 4—6, 1—0).

Katja Juurikko

Yhdeksikköön palannut Juuso Lattu teki täydellistä jälkeä sisäpelissä (kärkilyönnit 6/6).

IPV:n pelaaminen nytkähti askeleen verran oikeaan suuntaan Kouvolan Pallonlyöjien vieraana keskiviikkona.

Altavastaajana otteluun lähtenyt IPV sai uusitun ykköskärkensä voimin sisäpelin pyörimään ja hurjassa tikissä ollut lyöjätykki Jere Dahlström iski kuusi juoksua. Taistelu tuotti lopulta yhden sarjapisteen, kun Matti Latvala ratkaisi voiton supervuorossa kotijoukkueelle. Pelin loppulukemat olivat 2—1 (5—4, 4—6, 1—0).

IPV:n uusittu ykköskärki teki peliin näyttävän sisääntulon, kun Joona Sikiö ja Juuso Lattu täyttivät pesät. Sisäpeli kuitenkin tukahtui hieman Jere Dahlströmin lyönneillä tulleisiin kahteen paloon. IPV tiristi juoksuhanat auki, kun Konsta Kurikka kotiutti kakkospuolen lyönnillä Sikiön.

KPL:n keula liikkui pelin alussa pelottavan liukkaasti, ja ajolähtö oli nopeasti valmis. Juha Korhosen ja Juho Hacklinin yritykset IPV onnistui vielä torjumaan, mutta Matti Latvalan kupperille ulkokenttä ei voinut enää mitään. Tilanne oli ensimmäisen vuoroparin jälkeen tasan 1—1.

IPV:n kiri jäi kesken

IPV otti komennon takaisin toisen aloittavalla, kun Dahlström löi pallon kolmoskopparin eteen ja Lattu toi lukemiksi 1—2. Riemua ei kestänyt pitkään. Korhonen tasoitti kierteisellä ykkösrajanäpyllä ja Hacklin löi kolmospesästä läpi kahden juoksun arvoisesti, tilanteeksi 4—2. Kotijoukkue karkasi kolmen juoksun johtoon, kun Teemu Nurmio löi takatilanteessa tapin yli ja Hacklin toi 5—2.

Dahlströmin tykki kuiski jo toistamiseen Kouvolan ilta-auringossa, ja tälläkin kertaa lyönti kaarteli kolmoskoppari Hacklinin eteen kotiuttaen Nino Muuruvirran. IPV:n sisäpeli pyöri uusitulla ykköskärjellä hyvin, ja Ville Liukku iski vieraat kolmannen aloittavalla jo juoksun päähän.

KPL ei onnistunut tekemään lisäjuoksuja kolmannen tasoittavalla. IPV oli opiskellut kotijoukkueen tykkien lyönnit huolella, sillä vaikka KPL sai tilannetta liukuhihnalta, imatralaisten ulkokenttä oli valmistautunut alusta lähtien hyvin mukana.

IPV:llä oli etsikkoaikansa päätösvuoron alussa, mutta Dahlström ja Jussi Hurskainen eivät onnistuneet ajolähdöstä. KPL voitti näin ensimmäisen jakson niukasti 5—4. Avausjakson kolmostilanteet jakautuivat KPL:n hyväksi 13—8.

Dahlströmiltä kaksi mahtisuoritusta

KPL otti tiukan otteen kolmeen pisteeseen toisen jakson alkajaisiksi. Alkutahdit löi Korhonen keskisaumasta ja toisen juoksun löi Valtteri Luoma, joka löysi pallon kokoisen reiän IPV:n kakkospuolen räpylästä.

Kaksi kertaa avausjaksolla onnistunut Dahlström vastasi illan huimimmasta suorituksesta, kun hän löi yksittäisillä välilyönneillä kaksi juoksua ja suoritti niiden välissä onnistuneen vaihdon saman lyöntivuoron aikana. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululla olivat lukemat 2—2.

IPV:n lukkari Joona Sikiö on alkanut saada Superpesiksen pelirytmistä kiinni. Kouvolassa hän pelasi toistaiseksi kauden parhaan ottelunsa. Sikiön matalat ja taktiset ovat purreet ja lisäksi hän on esittänyt muutamia hyviä näpynhakuja.

Ratkaisu Latvalan mailasta

Toisen tasoittavalla peli kääntyi yhä vahvemmin imatralaisille. Johtoon IPV:n vei Liukku lyömällä kaksi juoksua kolmospesästä. Dahlströmin unelmailta jatkui toisella kahden juoksun lyöntivuorolla, tuojina Liukku ja Hurskainen.

IPV jatkoi yllätyksen rakentelemista pelaamalla neljän juoksun sisävuoron perään todella tyylikkään ulkovuoron. KPL kävi kahdesti lähellä juoksua, mutta Nurmio paloi niukasti Korhosen näpystä ja heti perään Miikka Matikka otti näyttävän kopin, jolla Latvala haavoittui kotitaipaleella.

Selkä seinää vasten pelannut KPL sai vielä kurottua eron kahteen juoksuun Sasu Toikan ja Korhosen lyönneillä, mutta IPV vei jaksovoiton 6—4.

IPV:n taistelu riitti lopulta yhteen pisteeseen. Supervuoron ratkaisi isännille Matti Latvala, joka kotiutti Matti Saukon. KPL voitti ottelun tiukkojen vaiheiden jälkeen 2—1 (5—4, 4—6, 1—0).

Muokattu 12.6. klo 21.17: Lisätty kuva ja korjattu kirjoitusvirheitä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat