Imatralla etsitään uutta omistuspohjaa golfkentän ostavalle yhtiölle — Kaupunkia ja paikallista yrityselämää halutaan mukaan pelastamaan golftoiminnan jatkuminen

Tämä kausi pelataan Imatran golfkentällä loppuun normaalisti. Juuso Huhtiranta nimitettiin selvitystilaan hakeutuneen Imatran Golfin hallintojohtajaksi.

Jarmo Hämäläinen

Jorma Ihlainen (vas.), Ilkka Hauska ja Timo Pellikka pelasivat Imatran golfkentällä maanantaina perinteisen kesäkisansa. Kolmikko sanoo, että golftoiminnan loppuminen Imatran kentällä olisi järjetön päätös.
Jorma Ihlainen (vas.), Ilkka Hauska ja Timo Pellikka pelasivat Imatran golfkentällä maanantaina perinteisen kesäkisansa. Kolmikko sanoo, että golftoiminnan loppuminen Imatran kentällä olisi järjetön päätös.

Pelikausi Imatran golfkentällä jatkuu normaalisti tämän kauden loppuun asti, vaikka Imatran Golf yhtiönä hakeutui perjantaina selvitystilaan.

Imatran Golf yhtiönä ajetaan alas, mutta työtä tehdään jo ankarasti sen eteen, että golftoiminnan yli 30-vuotinen perinne ei Imatralla katkeaisi.

Stora Enso on ilmoittanut edelleen etsivänsä kentälle uutta omistajaa. Imatralla uuteen omistuspohjaan houkutellaan kaupunkia ja paikallisia yrityksiä.

Golfin puolesta tekevät nyt työtä tunnetut imatralaiset vaikuttajat, kuten Jukka Evälahti, Pekka Ruokonen ja Harri Nykänen,

Pelaajien määrä vähentynyt

Heinäkuun puolivälissä Imatran golfkentällä kentällä pelaajia riittää, mutta tilaa olisi useammallekin.

— Onhan tämä epävarmuus näkynyt pelaajamäärissä, vähemmän on niin omia kuin vieraspelaajia käynyt tänä kesänä, sanoo maanantaina Imatran Golfin hallintojohtajaksi nimetty Juuso Huhtiranta.

Ex-toimitusjohtaja Turkka Ollilaisen sairaslomaa kesäkuusta asti tuurannut Huhtiranta johtaa kentän toimintaa tämän kauden loppuun asti.

— Viesti pelaajille on se, että kenttä pidetään hyvässä kunnossa ja klubi toimii normaalisti samoin kahvion palvelut. Ravintolapalvelut ovat valitettavasti lopetettu tämän kauden osalta. Elokuussa järjestetään seuranmestaruuskilpailut ja Imatra Open, Huhtiranta muistuttaa.

Huhtirannan puhelin soi tiheään tehtiin. Epätietoiset pelaajat kyselevät kentän tilanteesta ja tulevaisuudesta.

— Epävarmuus tämän kauden osalta poistui ja se on hyvä. Tulevaisuudestakin kysellään, mutta niihin kysymyksiin minulla ei ole vastauksia, Huhtiranta sanoo.

Imatran kaupunkia maanitellaan mukaan

Imatran Golfin ylimääräisen yhtiökokouksen puheenjohtaja Harri Nykänen saapuu golfkentän toimistoon tarkastamaan kokouksen pöytäkirjan.

Jarmo Hämäläinen

Juuso Huhtiranta pyörittää Imatran golfkentän toimintaa tämän kauden loppuun hallintojohtajana.
Juuso Huhtiranta pyörittää Imatran golfkentän toimintaa tämän kauden loppuun hallintojohtajana.

— Olin kokouksen puheenjohtajana ja alku- ja loppupuheenvuorossa vetosin voimakkaasi sen puolesta, että golftoiminta Imatralla jatkuu ja kyllä täällä ensi kesänäkin pelataan, Nykänen vakuuttaa.

Nykänen luottaa siihen, että uudella omistuspohjalla Stora Ensolle voidaan tehdä ostotarjous, jonka yhtiö hyväksyy.

— Imatran kaupunki siihen pitää saada mukaan, gofseura lähtee ja Evälahti. Hyvä olisi, jos Imatran kylpyläkin lähtisi, Nykänen sanoo.

Imatralaisilta yrityksiltä on kyselty halukkuutta lähteä mukaan tukemaan golftoimintaa jatkossa niin, että yritykset sitoutuisivat ostamaan golfin pelioikeuksia, joita ne jakaisivat työntekijöilleen.

Pelaajat ihmettelevät Stora Enson toimia

Maanantaina Imatran golfkentällä yhdeksän väylän keskinäisen kisan pelanneet kotkalaisen Kymi Golfin Jorma Ihalainen ja lappeenrantalaisen Viipurin Golfin Ilkka Hauska ja Timo Pellikka ovat hyvin perillä Imatran gofkentän tilanteesta. Kokeneille pelaajilla kenttä vuosikymmenien ajalta tuttu ja miehillä on taustaa Imatrallakin.

— Aivan järjetön ajatus olisi lopettaa golfkentän toiminta täällä. Tämä on niin kaunis ja hyvin hoidettu kenttä, sanoo Jorma Ihalainen.Timo Pellikka ihmettelee Imatran golfkentän pääomistajan intoa päästä irti kentästä.

— Stora Enson liikevaihdossa tällainen kenttä on mitättömän pieni muru.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset