IPS teki kovan hankinnan: Argentiinan pääsarjassakin pelannut Federico Pieretto vahvistaa loppukauden ajan imatralaisseuraa — ”Tämä on kaikkien aikojen kovin vahvistus IPS:n paidassa”

Pieretto pelaa IPS:n paidassa kauden loppuun saakka. Hänen tavoitteena on saada ensi kaudeksi sopimus korkeammalta sarjatasolta. IPS:n Emilio Urpalaisen mukaan hän voi olla jopa Veikkausliiga-tason pelaaja.

Erika Sirviö

Federico Pieretto on pelannut myös Argentiinan pääsarjassa.
Federico Pieretto on pelannut myös Argentiinan pääsarjassa.

Jalkapallon Kolmosessa pelaava Imatran Palloseura on tehnyt kovan hankinnan loppukauden ajaksi.

IPS:n paidassa loppukauden ajan pelaa argentiinalainen 23-vuotias Federico Pieretto. Keskuspuolustajan paikalla pelaava Pieretto on urallaan pelannut viisi ottelua Argentiinan pääsarjassa, sekä muutaman ottelun Etelä-Amerikan mestaruussarjassa.

Tarkoituksena on saada hänelle sopimus ensi kaudelle korkeammalta sarjatasolta. Nyt katsotaan, minkä tasoinen pelaaja hän on. — Emilio Urpalainen

— Tämä on kaikkien aikojen kovin vahvistus IPS:n paidassa, IPS:n Emilio Urpalainen hehkuttaa.

Urpalainen on tavannut pelaaja-agentteja ympäri maailmaa. Eräs agenteista on yrittänyt saada argentiinalaisia pelaajia Suomeen ja Eurooppaan pelaamaan. IPS ja Urpalainen päättivät tarjota Pierettolle mahdollisuuden päästä Suomeen, jolloin muiden seurojen on helpompi saada käsitys siitä, millainen pelaaja hän on.

— Tarkoituksena on saada hänelle sopimus ensi kaudelle korkeammalta sarjatasolta. Nyt katsotaan, minkä tasoinen pelaaja hän on. Taso on helpompi saada selville kun hän on täällä, kun että katsottaisiin Youtubesta nauhoja.

Argentiinan pääsarjassa pelanneen puolustajan pitäisi Urpalaisen uskomuksen mukaan olla jopa Suomen pääsarjan, Veikkausliigan tasoinen pelaaja.

— Se selviää lähiaikoina. Jos hän on hyvä kaveri, niin varmasti löytää seuran ensi kaudeksi.

Uusi vahvistus liittyy IPS:n joukkueen harjoitusvahvuuteen sunnuntaina. Seuraavan ottelun IPS pelaa ensi lauantaina Haminan Pallo-Kissoja vastaan. Uusi puolustaja pelaa IPS:n paidassa heti, kun seurasiirto on valmis.

IPS on tällä hetkellä Kaakkois-Suomen Kolmosessa viidentenä. IPS on kauden 17 ottelusta voittanut yhdeksän ja hävinnyt kahdeksan.

Santeri Tynkkynen

Loppukauden ajan IPS:n puolustuksessa luutii kova tekijä. Arkistokuva.
Loppukauden ajan IPS:n puolustuksessa luutii kova tekijä. Arkistokuva.

Luetuimmat