Selkä seinää vasten pelannut IPV tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan – "Kyllä meidän pelissä oli tänään pientä jännitystä"

IPV:n pudotuspelipaikka on nyt sen omissa käsissä, mutta loppuohjelma on haastava.

Kimmo Metsälä

Selkä seinää vasten pelannut IPV otti vakuuttavan voiton.
Selkä seinää vasten pelannut IPV otti vakuuttavan voiton.

Huipputärkeässä pudotuspeliviivan taistelussa Ukonniemessä IPV kellisti Kempeleen Kirin puhtaasti 2-0 (4-3, 4-1).

Kolmen pisteen saalis tarkoitti samalla sitä, että punaiset nousivat pitkästä aikaa pudotuspeliviivan yläpuolelle ja ottivat kohtalonsa takaisin omiin käsiinsä, kun kolme kierrosta runkosarjaa on pelaamatta.

Sekä sunnuntain vastustaja Kempele että Pattijoki kyttäävät viivan alla pisteen päässä. Koskenkorva odottelee tilaisuuttaan kahden pisteen etäisyydellä.

– Näitä pakkovoittopelejä on ollut jo aika monta meillä. Voitto tyydyttää tietenkin. Kyllä meidän pelissä oli tänään pientä jännitystä, pelinjohtaja Jyrki Valle tuumasi tyytyväisenä.

Kimmo Metsälä

Juho Toivola löi lukuisia juoksuja.
Juho Toivola löi lukuisia juoksuja.

Riittävän hyvää tekemistä

IPV oli koko ottelun ajan kuskin paikalla niin sisä- kuin ulkopelissä. Mitenkään loistavaa suorittaminen ei ollut, mutta riittävän hyvää.

Ulkopeli, erinomaisesti lukkaroineen Rasmus Surakan johdolla, ei antanut paria harhaheittoa lukuun ottamatta ilmaiseksi mitään, ja sisällä kova ykköskärki teki tilannetta väkisin.

Avausjakson nimi oli lyöjäjokeri Juho Toivola, joka esitteli laajaa lyöntirepertuaariaan taiteilemalla kolme juoksua.

Jokainen niistä syntyi täysin erilaisella lyöntiratkaisulla. Selvästi hallussa ollut jakso oli lipsahtaa käsistä lopussa, kun yksi Matti Korhosen lyönti ja sitä seurannut harhaheitto toivat Kempeleen 4-0 tappiotilanteesta kahden juoksun päähän.

Kokonaisuudessaan aneemisesti esiintynyt Kempele hölmöili lopulta takaa-ajon itse huonoihin lyöntiratkaisuihin.

Kimmo Metsälä

Rasmus Surakka ei antanut Kempeleen pelaajien päästä niskan päälle.
Rasmus Surakka ei antanut Kempeleen pelaajien päästä niskan päälle.

Kosonen kovassa lyönnissä

Toinen jakso oli yhtä selvästi IPV:n hallintaa. Kempele suoritti keskinkertaisesti, kun vastaavasti kotijoukkue löi kaikki paukut ykköskeulaan kaivaen sieltä tarvittavat pinnat.

IPV:n ykköspalkinnon pokkasi Mikko Kosonen, joka löi toisella jaksolla ensin 1-0 juoksun ja toisen tasoittavalla kunnarin sekä yhden tavallisen komealla kolmosluukkulyönnillä.

– Ei se ollut varsinaisesti katsottu paikka. Oli vaan tuntuma, että siihen lähtee tällä hetkellä lyönti hyvin, Kosonen kertasi ratkaisuaan.

– Ei me sen enempää ajateltu ottelun tärkeyttä. Ihan lähdettiin pelaamaan normipeliä. Ei tätä tilannetta auta enempää miettiä, hän jatkoi.

Kimmo Metsälä

Matti Stenberg (vas.) ja Pentti Lipponen valittiin kuudentena ja seitsemäntenä jäsenenä IPV:n kunniagalleriaan.
Matti Stenberg (vas.) ja Pentti Lipponen valittiin kuudentena ja seitsemäntenä jäsenenä IPV:n kunniagalleriaan.

Vaikea loppuohjelma

IPV on nyt kahdeksantena viimeisenä pudotuspeleihin menijänä, kun edessä ovat vielä tulevana torstaina Kiteen kohtaaminen Ukonniemessä, sekä kahdessa viimeisessä pelissä Joensuu niin kotona kuin vieraissa.

Täydellä pistepotilla noista otteluista Superpesiksen pudotuspelit palaavat Imatralle pitkän tauon jälkeen. Yhdenkin pistemenetyksen jälkeen tilanne voi mutkistua merkittävästi.

IPV:n 65-vuotisjuhlaotteluksi nimetty peli käynnistyi seuran kunniagallerian täydentämisellä. Kuudes nimi ansioituneiden listalla on pitkäaikainen taustavaikuttaja Matti Stenberg ja seitsemäs moninkertainen Itä-Länsi pelaaja sekä lyöjäkuningas Pentti Lipponen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset