RPS Lions ärjyi Ri-Pan nurin torstai-iltana vieraskentällä — Ruokolahtelaisilla on viisi pistettä eroa sarjan kärkipaikalle, kun kausi on ylittänyt puolivälin

RPS:n parhaimmistoa torstaina oli kaksi maalia iskenyt Anttoni Hirvonen.

Santeri Tynkkynen

RPS Lionsin takalinjoilta tuttu Jouni Valkonen onnistui maalinteossa torstaina.
RPS Lionsin takalinjoilta tuttu Jouni Valkonen onnistui maalinteossa torstaina.

Ruokolahtelainen RPS Lions otti jalkapallon Vitosessa toisen perättäisen voiton, kun torstai-iltana vieraskentällä kaatui Ri-Pa/2 puhtaasti maalein 4—0 (0—0).

Maalihanat pysyivät visusti kiinni ensimmäisellä puoliajalla, ja ottelun avausmaali nähtiin vasta niinkin myöhään kuin ottelun 60. peliminuutilla. RPS:n avausmaalin RiPan verkkoon iski Anttoni Hirvonen.

Avausmaalista ehti kulua ainoastaan pari minuuttia, kun laitapuolustajan tontilla pelaava Jouni Valkonen siirsi RPS:n jo kahden maalin karkumatkalle.

RPS:n 3—0-johtoon 72. minuutilla vei Jukka Mönkäre, ja loppulukemat 4—0 viimeisteli illan toisella osumalla RPS:n maalitykki Anttoni Hirvonen. Maali oli Hirvoselle kauden yhdestoista. Hän on koko sarjan maalipörssin jaetulla toisella sijalla.

Torstai-illan voitto oli RPS:lle toinen perättäinen. Ennen kahta voittoa RPS kärsi tappion sarjakärki Lappee JK:lle ja pelasi tasan Simpeleen Urheilijoiden kanssa.

Sen myötä RPS on sarjassa toisena, piste-eroa kärkeen on viisi pistettä. Lappee JK johtaa sarjaa puhtaalla pelillä, kun se on voittanut kaikki kauden kymmenen otteluaan.

Ensimmäiseksi sijoittunut nousee ensi kaudeksi jalkapallon Neloseen. Sarjaa on ylittänyt puolivälin, ja pelaamatta on vielä kahdeksan ottelua. RPS kohtaa seuraavassa ottelussa sarjan toiseksi viimeisenä olevan TaiKin vieraskentällä ensi viikon keskiviikkona.