Korivarkaat kävivät Mellonmäen frisbeegolfradalla – Ilkivallan tekijät tuttu riesa lajin harrastajaporukoille: "Suututtaa ihan mielettömästi"

Myös löytökiekkolaatikoita on tyhjennetty ja heittomatoilla rällätty mopoilla.

Joonas Tapaninen

Mellonmäen frisbeegolfradalla on tehty lukuisia havaintoja ilkivallasta.
Mellonmäen frisbeegolfradalla on tehty lukuisia havaintoja ilkivallasta.

Ilkivallan tekijät ovat frisbeegolfin harrastajien riesana Imatralla. Lajin erikoisseuran Vuoksen Discgolfin rakentamalta ja ylläpitämältä Mellonmäen radalta on kevään aikana kadonnut yhdeltä väylältä kori.

Korivarkaus on seuran ylläpitämällä radalla ensimmäinen laatuaan, vaikka pientä kiusaa radalla on puheenjohtaja Joni Salakan mukaan tehty ennenkin. Esimerkiksi heittopaikoilla on rällätty mopoilla ja opastekylttejä on revitty irti.

Myös löytökiekkolaatikoita on väännetty rikki ja tyhjennetty niin Mellonmäen kuin Karhumäen frisbeegolfradoilla.

– Suututtaa ihan mielettömästi tällainen toiminta, kun talkooporukalla on tehty yhteiseksi tarkoitettuja juttuja, Salakka harmittelee.

Uusi koritilaus tehty

Korin katoaminen havaittiin huhtikuun puolessavälissä. Rikosilmoitusta asiasta ei ole tehty, vaikka sekin on Salakan mukaan känyt mielessä. Salakan mukaan koreja on kadonnut myös Vuoksenniskan frisbeegolfradalta, jota Imatran kaupunki huoltaa.

Tällä hetkellä Mellonmäen väylältä numero 12 uupuu edelleen kori. Uusi koritilaus on kuitenkin tehty.

– Yhden korin hinta on 120–150 euroa. Uudet korit ovat vähän tanakampaa tekoa, ettei niitä ihan mopon tarakalla kuskatakaan.

Salakka ei usko, että kateissa oleva kori on päätynyt kenenkään takapihalle. Frisbeegolfkori tarvitsee pystyssä pysyäkseen maahan asennettavan jalan, jonka kyhäileminen omatoimisesti on toki mahdollista, joskin epätodennäköistä.

Lähimaastoissa etsintöjä on tehty, mutta sieltä koria ei onnistuttu löytämään.

– Kori voi ihan hyvin olla vaikkapa Vuoksen pohjalla, Salakka arvelee.

Luetuimmat