Matti Suur-Hamari taisteli hopealle Coloradon lumimyräkässä: "Oli se tavallaan aika omalaatuista menoa"

Matti Suur-Hamari uusi viimevuotisen hopeansa kutsukilpailussa Yhdysvalloissa. Copper Mountainilla lumipyry yltyi niin sankaksi, että päivän muut kilpailut jouduttiin perumaan.

Harri Tarvainen

Imatralainen lumilautailija Matti Suur-Hamari laski Dew Tourilla hopealle. Arkistokuva.
Imatralainen lumilautailija Matti Suur-Hamari laski Dew Tourilla hopealle. Arkistokuva.

Lumilautailija Matti Suur-Hamari laski myöhään perjantai-iltana hopealle Yhdysvaltojen Copper Mountainilla käydyssä paralumilautailun banked slalom -kilpailussa. Kyseessä on kutsukilpailu, joka on osa arvostettua Dew Tour -tapahtumaa. Kilpailun voitti Iso-Britannian Owen Pick.

Coloradossa kilpailupäivän olosuhteet olivat haastavat. Lumimyräkkä sulki jopa valtateitä, minkä vuoksi aikataulut myöhästyivät. Sankka lumisade vaikutti myös laskijoiden vauhtiin radalla, mutta Suur-Hamari kellotti hopealle toisella laskullaan. Lauantain kaikki muut kilpailut peruttiin sään vuoksi.

– Oli kyllä aika eksoottinen kisa. Kaikki muu toiminta oli peruttu tältä päivältä, mutta meidän kisa päätettiin viedä läpi. Oli se tavallaan aika omalaatuista menoa. Ei ole kertaakaan tullut oltua radalla, jossa on polveen asti lunta jos ajaa kisalinjalta ulos. Hidasvauhtisin kisa, jonka olen ikinä laskenut. Ei se mitään, rata oli sama kaikille, Suur-Hamari kommentoi tiedotteessa.

Kilpailujen jälkeen Suur-Hamari suuntaa jälleen Suomeen, jossa hän jatkaa harjoittelukauttaan Rukalla. Seuraavaksi paralumilautailussa kilpaillaan banked slalomissa Espanjan La Molinan maailmancupissa maaliskuun alussa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset