IPS:n juniorinelikko lähtee Madridiin jalkapalloleirille, jonka päätteeksi he pääsevät seuraamaan Mestarien liigan loppuottelua — Kannatusäänet Liverpoolin ja Tottenhamin välillä jakaantuvat tasan

Imatran Palloseura on ainoa suomalaisseura Madridissa järjestettävässä kansainvälisessä jalkapallon junioritapahtumassa, jonka päätteeksi pelaajat pääsevät näkemään jalkapallomaailman suurimman ottelun, Mestarien liigan finaalin.

Joonas Tapaninen

Manu Parikka (vas.), Hilda Strömberg, Miila Käkränen ja Siiri Mäkelä odottivat Helsinkiin lähtevää junaa IPS:n puheenjohtajan Emilio Urpalaisen ja junioripäällikkö Santeri Piiraisen (oik.) kanssa. Keskiviikosta lauantaihin kestävä leiri Madridissa jännitti IPS:n junioreita.
Manu Parikka (vas.), Hilda Strömberg, Miila Käkränen ja Siiri Mäkelä odottivat Helsinkiin lähtevää junaa IPS:n puheenjohtajan Emilio Urpalaisen ja junioripäällikkö Santeri Piiraisen (oik.) kanssa. Keskiviikosta lauantaihin kestävä leiri Madridissa jännitti IPS:n junioreita.

Miila Käkränen, Hilda Strömberg, Siiri Mäkelä ja Manu Parikka odottelevat malttamattomina Helsinkiin lähtevää junaa Imatran keskusliikenneasemalla. Helsingistä nelikon matka jatkuu lentokoneella ensin Lissaboniin ja jatkolennolla Madridiin, jossa järjestetään kansainvälinen Football for Friendship -tapahtuma.

Matkan huipentaa lauantaina pelattava jalkapallon Mestarien liigan loppuottelu Tottenhamin ja Liverpoolin välillä. Luvassa on ikimuistoinen elämys.

Manu Parikka odottaa mukavaa ja ennen kaikkea jalkapallon täyteistä reissua.

— Eniten ehkä jännittää Mestarien liigan finaali. Itse olen Liverpoolin puolella, Parikka kertoo.

Kannatusäänet jakautuvat tasan 2—2, sillä Parikan lisäksi Strömberg pitää Liverpoolin puolia, Mäkelä ja Käkränen toivovat puolestaan Spursin voittoa.

IPS ainoa suomalaisseura

Football for Friendship on kansainvälinen jalkapallotapahtuma, johon osallistuu junioripelaajia ja valmentajia 250 maasta. IPS:n puheenjohtaja Emilio Urpalainen kertoo, että Suomesta ei IPS:n lisäksi ole mukana muita seuroja.

— Olemme aika onnellisessa asemassa. Sain kutsun tapahtumaan omien suhteideni kautta ja aloin nopealla aikataululla viedä asioita eteenpäin. Kaikennäköisiä ennakkotehtäviä on jouduttu tekemään, että sinne päästiin, hän kertoo.

Leirille lähtevät nuoret kuuluvat IPS:n 06—07-ikäluokkaan.

— Reissuun valittiin mukaan pelaajia, jotka osaavat vähän englantia ja omaavat urheilullisia sekä sosiaalisia taitoja, kertoo Urpalainen.

Töihin kansainväliseen lehdistökeskukseen

Keskiviikkona alkavalla leirillä juniorit jaetaan joukkueisiin, joissa on pelaajia eri kansallisuuksista. Pelaajien lisäksi IPS:aa edustaa seuran junioripäällikkö Santeri Piirainen, joka on mukana valmentajan ominaisuudessa.

— Varmasti tulee ikimuistoinen reissu ja kokemuksia, joita ei muualta saa. Jokainen ihminen on oman jalkapalloympäristönsä tuote, joten on hienoa päästä näkemään erilaisista jalkapallokulttuureista tulevia ihmisiä ympäri maailmaa, Piirainen kertoo.

Hilda Strömberg pääsee työskentelemään turnauksessa kansainvälisessä lehdistökeskuksessa, jossa tuotetaan muun muassa pelaajaprofiileita ja muuta verkkosisältöä sosiaaliseen mediaan.

— Minä kuulun kuvausryhmään. Kuvien ottamisen ohella odotan etenkin sitä, että pääsen puhumaan vierasta kieltä, Strömberg hymyilee.

Emilio Urpalainen on vannoutunut FC Barcelonan kannattaja. Oman suosikkiseuran tippuminen välierissä kirpaisi, mutta lipun saaminen loppuotteluun on niin harvinaista herkkua, että sekään tuskin kokemusta himmentää.

— Onhan tuo aika hienoa, että englantilaiset joukkueet ratkovat voiton. Olen käynyt katsomassa Mestarien liigaa ennenkin, mutta nyt on kyseessä finaali, Urpalainen muistuttaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset