Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen valmistautuu parhaillaan alkavaan kauteen Imatralla — Tulevan kauden päätavoitteet ovat maailmancupissa

Lari Lehtosen viime kausi oli rikkonainen, nyt toiveissa on ehjempi kausi. Hiihdon Suomen cup käynnistyy 2. marraskuuta, maailmancup 29. marraskuuta.

Jasmin Ojalainen

Lari Lehtosen kunto tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Viimeiset hiomiset ennen kauden alkua tehdään ensilumen ladulla.
Lari Lehtosen kunto tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Viimeiset hiomiset ennen kauden alkua tehdään ensilumen ladulla.

Nykyisin Lahdessa asuva, Imatralla syntynyt 32-vuotias hiihtäjä Lari Lehtonen valmistautuu parhaillaan marraskuun alussa alkavaan hiihtokauteen Imatran ensilumen ladulla. Lumelle ja pidemmälle ladulle pääseminen maistuu Lehtoselle kesän rullahiihtojen jälkeen.

— Mieltä virkistää, vielä kun on saatu noin pitkä latu aikaiseksi. Aika kuluu hyvin, kun on pitkä latu ja monipuolinen profiili, hän iloitsee.

Kesän harjoituskausi on sujunut Imatran Urheilijoiden hiihtäjällä hyvin, ja kunto tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Testitulosten perusteella kunnon kanssa ei pitäisi olla huolta, Lehtonen kertoo.

— Siinä on oma haasteensa siirtää se vielä lumelle, ladulle ja kisoihin. Toivottavasti kunto konkretisoituu talvella hyvinä tuloksina.

Lari Lehtosen viime kausi oli omien sanojensa mukaan melko rikkonainen. Nyt toiveissa on ehjempi kausi. Kesällä harjoittelemisen rytmitykseen onkin kiinnitetty huomiota.

— Olen yrittänyt olla tarkempi siinä, että tulisi tehtyä mahdollisimman paljon hyviä kehittäviä treenejä, mutta ei kuitenkaan liian väsyneenä.

Tavoitteet maailmancupissa

Tulevana talvena arvokisoja ei hiihdetä, joten maailman kärkien päätavoitteet ovat hiihdon maailmancupissa. Niin on myös Lari Lehtosen, joka on urallaan hiihtänyt 114 maailmancupin starttia.

— Ne ovat totta kai päätavoite. Tietysti mukana on myös hyvä Suomen cupin kisoja ja SM-kisoja, niistä koostuu minun kausi. Joku kansallinen kilpailu saattaa myös kalenteriin eksyä, hän kertoo.

Harjoituskauden perusteella Lehtosen nopeusominaisuudet ovat menneet eteenpäin. Hän ei kuitenkaan usko, että sprinttiä kannattaisi käydä tosissaan hiihtämään.

— Kyllä ne normaalimatkat ovat minun vahvuuteni, hän kertoo.

Maastohiihdon Suomen cup käynnistyy 2. marraskuuta Vuokatissa, ja siitä alkaa myös Lari Lehtosen hiihtokausi. Sen jälkeen kilpailuita onkin lähes joka viikonloppu. Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla 29. marraskuuta.