IPV aikoo tehdä drive in -katsomon riskiryhmiin kuuluville Ukonniemen stadionille – "Siellä on paljon ihmisiä, ketkä ovat käyneet Maneesin ajoista asti IPV:n peleissä, mutta joutuisivat jäämään nyt pois"

Elena Liseytseva

Ukonniemen stadion toimi pesäpallon vuotuisen arvo-ottelun Itä-Lännen näyttämönä kesällä vuonna 2017. Arkistokuva.
Ukonniemen stadion toimi pesäpallon vuotuisen arvo-ottelun Itä-Lännen näyttämönä kesällä vuonna 2017. Arkistokuva.

Imatran Pallo-Veikot aikoo huomioida koronaviruksen riskiryhmään kuuluvat ihmiset miesten Superpesiksen ottelutapahtumissaan.

Riskiryhmiin kuuluvat yli 70-vuotiaat ja ihmiset, joilla on merkittävästi keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä alentavia perussairauksia.

IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää toteaa, että kaikki ihmiset eivät poikkeustilanteen vuoksi voi taWi uskalla tulla seuraamaan urheilutapahtumaa tavalliseen katsomoon.

IPV on keksinyt ongelmaan ratkaisun.

– Meillä on ollut ajatuksena, että ottaisimme stadionille autoja. Teemme riskiryhmäläisille drive in -katsomon, Valkeapää kertoo.

Käytännössä Ukonniemeen tulisi viidestä kymmeneen paikkaa, joista riskiryhmäläiset voisivat katsoa pelin autosta.

– Paikkamäärä ei ole vielä selvillä, mutta ne tulevat erikseen varattavaksi peleihin. Kakkospuolen tasanteelle saisi muutaman autopaikan turvallisesti, kuten mahdollisesti kolmospuolellekin turvaverkon kanssa.

Vähäisellä määrällä autopaikkoja ei ole IPV:lle taloudellista merkitystä, mutta mahdollisuus päästä peliin voi olla hyvin tärkeä riskiryhmään kuuluvalle ihmiselle, joka kaipaa pesäpalloelämystä.

– Siellä on paljon ihmisiä, ketkä ovat käyneet Maneesin ajoista asti IPV:n peleissä, mutta joutuisivat jäämään nyt pois. Haluamme palvella heitä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset