Ratamoottoripyöräilijä Lenni Klemetti, 14, vain parin askeleen päässä MM-sarjasta: sai kutsun MotoGP:n alokassarjan valintatilaisuuteen

Imatran Moottorikerhon Lenni Klemetti pääsee esittelemään taitojaan sadan muun nuoren lupauksen joukkoon. Red Bullin alokassarjaa pidetään näyteikkunana MM-sarjan Moto3-luokkaan.

Francisco Fraile Martin

Lenni Klemetti PreMoto3-luokan pyörän puikoissa Albacetessa.        
Lenni Klemetti PreMoto3-luokan pyörän puikoissa Albacetessa.        

Imatran Moottorikerhoa edustava ratamoottoripyöräilijä Lenni Klemetti, 14, on saanut kutsun Espanjaan Red Bull MotoGP rookies -sarjan valintatilaisuuteen. Suljettua sarjaa ajetaan MotoGP-kilpailujen yhteydessä Moto3-luokan tehdaskilpureilla, ja siinä kilpailee 24 kuljettajaa.

Imatralainen Klemetti ajaa nyt toista kauttaan Espanjan mestaruussarjan PreMoto3-luokassa. Kalusto muistuttaa Moto3-luokan pyöriä, sillä alla ovat 250-kuutioiset menopelit.

— On todella hieno nähdä, että saavutuksiani arvostetaan ja minut on huomattu maailmalla. Lähden testeihin antamaan kaikkeni, mutta en pety, jos en pääse ensimmäisellä yrittämällä sarjaan. Guadixin rata, jolla testit pidetään, on minulle täysin vieras. En koe sitä kuitenkaan ongelmaksi, sillä opin uudet radat yleensä nopeasti, Klemetti kertoo tiedotteessa.

Tilaisuuteen on kutsuttu noin sata lupaavinta 13—17-vuotiasta kuljettajaa ympäri maailmaa. Kolmepäiväiset testit järjestetään 15.-17. lokakuuta ja ajotaitojen lisäksi niissä kartoitetaan muun muassa toimintakykyä tiimin kanssa sekä erilaisissa mediatilaisuuksissa.

Noin puolet sarjan kuljettajista valitaan testien perusteella. Toinen puoli koostuu sarjan nykyisistä kuljettajista, joiden joukosta ensi kaudelle jatkavat valitaan.

Sarjaa ajavien kilpailukalusto, varusteet ja tiimihenkilökunta tulevat Red Bullilta ja sitä pidetään yhtenä kirkkaimmista näyteikkunoista MotoGP:n Moto3-luokkaan. Sitä ovat ajaneet useat maailmanmestarit kuten Danny Kent, Jorge Martin, Brad Binder, Joan Mir ja Johan Zarco.