Petri Tuuva juoni IPV:n kumoon Kiteellä – IPV:llä tilaisuus revanssiin jo ylihuomenna Ukonniemessä

Santeri Tynkkynen

Juho Toivola on aloittanut Imatran lyöjäjokerina mallikkaasti. Arkistokuva.
Juho Toivola on aloittanut Imatran lyöjäjokerina mallikkaasti. Arkistokuva.

Imatran Pallo-Veikkojen kauden toinen visiitti Pohjois-Karjalaan ei ollut ensimmäisen veroinen.

IPV avasi kesän päihittämällä sensaatiomaisesti miesten Superpesiksen hallitsevan mestarin Joensiin Mailan torstaina, mutta sunnuntaina Kiteen Pallo oli imatralaisia parempi Rantakentällään lukemin 1–0 (2–2, 7–2).

Samalla IPV:n entinen viuhkamies Petri Tuuva debytoi Kiteen pelinjohtajana voitokkaasti.

Kitee pystyi luomaan läpi ottelun IPV:tä enemmän painetta sisällä ja ulkona, eikä myöskään sortunut virheisiin vierailijan tapaan.

IPV:n kärkilyöntiprosentiksi jäi keskinkertainen 47. Kolmostilanteita joukkue loi vain seitsemän, Kitee 18.

IPV:n parhaana palkittiin kolme juoksua lyönyt Juho Toivola, kakkospalkinnon pokkasi lukkari Joona Sikiö.

Imatralaisten ei tarvitse odotella mahdollisuutta revanssiin kauaa, sillä Kitee saapuu jo tiistaina sen vieraaksi Ukonniemeen.

Avausjaksolla hyvääkin

IPV meni avausjaksolla johtoon, kun Juho Toivolan määrämittainen välilyönti upposi kakkospuolella kenttään ja Jani Raami hölkkäsi rauhassa kotiin.

Kiteen 1–1-tasoitusjuoksussa Ville Liukun välilyönti oli niin ikään laadukas, mutta kotiutusmahdollisuus oli juoksun tuoneen nopean Elmeri Purmosen ansiota. Etenijäjokeri oli kiitänyt kaksi edellistä pesäväliä voittoisasti polttoheittoja vastaan.

Neljännen vuoroparin aloittavalla IPV nousi uudelleen johtoon, kun Ville Hämäläinen kotiutti Mikko Kososen millintarkalla lyönnillä Kiteen kakkoskopparin Lassi Vasaraisen eteen.

Kitee näytti jo vievän jakson lopulta itselleen, kun Liukku löi läpi IPV:n ykkösrajasta. Pallo kuitenkin kimmahti katsomon kulmasta takaisin kentälle, minkä vuoksi Kiteeltä ehti kotiin vain Jesse Eskelinen.

Jakso päättyi täpärään pesäkilpaan, jossa IPV:n kolmoskopparin Teemu Nurmion takakentältä piiskaama pallo ehti kotiin ennen Kiteen Tommi Päivistä.

Kitee ratkaisi heti tauon jälkeen

Kiteelle jäi ensimmäisestä jaksosta hampaankoloon, minkä se kuittasi heti toisen jakson alussa.

IPV:n ulkopeli mureni ratkaisevasti heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla, kun Valentin Ikonen löi ensin Kiteen johtoon imatralaisten avustuksella ja Kasperi Kaksonen ja Jesse Eskelinen kasvattivat peräkkäisillä kunnareillaan kotijohdoksi jo 5–0.

IPV kokosi rivinsä, mutta ottelun voitosta se ei enää kyennyt isäntiä haastamaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset