IPV järjesti yllätyksen tiistai-iltana — Kouvolan Pallonlyöjät jäi tyhjin käsin, IPV:lle täydet kolme pistettä

Santeri Tynkkynen

Kotijoukkueen lyöjätykki Jere Dahlström esiintyi vahvasti avausjaksolla.
Kotijoukkueen lyöjätykki Jere Dahlström esiintyi vahvasti avausjaksolla.

Imatran Pallo-Veikot järjesti tiistai-iltana Ukonniemessä yllätyksen, kun se kaatoi Superpesiksen terävimpään kärkeen kuuluvan Kouvolan Pallonlyöjät jaksoin 2—0 (7—2, 3—2).

Sarjakakkosena Imatralle saapunut KPL lähti tiistain otteluun ilman kolmea avainpelaajaa. Vierailijoiden kokoonpanosta sivussa olivat Anssi Lammila, Sasu Toikka sekä Toni Laakso. Avainpelaajien puuttuminen näkyi vierasjoukkueen pelissä niin sisällä kuin ulkona.

IPV sen sijaan pelasi läpi ottelun vahvasti erityisesti ulkona. Sisäpeli IPV:llä toimi hienosti erityisesti avausjaksolla, ja toisellakin jaksolla riittävän hyvin.

IPV:n parhaimmistoa tiistaina oli kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt sekä kaksi juoksua tuonut ykköspalkittu Konsta Kurikka.

—Hyvä peli sattui itselle tänään. Joukkueena pelattiin ulkona ehjästi ja sisällä tehtiin enemmän tilannetta kuin Kouvola, joka on kova suoritus, Kurikka tiivisti ottelua.

Samoilla linjoilla oli myös IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle.

—Varsinkin ulkopelin osalta oli ehjä peli. Toisella jaksolla sisäpeli jäi vähän huonoon kohtaan.

Dahlström aloitti juoksujen mättämisen

IPV:llä on tällä kaudella ollut useammassa ottelussa vaikeuksia ensimmäisillä jaksoilla, mutta tiistai-iltana peli kulki.

IPV onnistui avausjaksolla rakentelemaan 14 kolmostilannetta, kun samalla se jätti KPL:n ainoastaan seitsemään kolmostilanteeseen. Sisäpeli rullasi ja ulkopeli piti.

Kotijoukkueen juoksuhanat ensimmäisellä jaksolla avasi lyöjätykki Jere Dahlström, joka paiskasi kakkosrajapompun aina katsomoon asti. Dahlströmin lyönnin aikana kotipesään kirmasivat Teemu Nurmio sekä Juuso Lattu.

Kolmannessa vuoroparissa IPV repäisi eroa lisää. Sami Partanen siirsi kotijoukkueen 3-0 johtoon. Konsta Kurikka tykitti kakkospesän päältä läpi kahden juoksun arvoisesti, ja Jarkko Matikka löi IPV:n jo 6-0 johtoon. 

Jere Dahlström onnistui avausjaksolla lyömään vielä yhden juoksun. Vierailijoiden juoksuista toinen syntyi Antti Tuhkasen lyömänä, toinen harhaheitolla.

—Ensimmäinen jakso oli meiltä kauden parasta peliä. Äärimmäisen tyytyväinen olen, tässä on kaikenlaisia jaksoja kauden aikana nähty, Valle kertoi avausjaksosta.

Toisen jakson vahva startti siivitti voittoon

Toiselle jaksolle KPL sai lisää jobinpostia, kun Tommi Mäentausta jouduttiin siirtämään kärkietenijän paikalta numerolle yhdeksän. Mäentausta ei lopulta lyönyt toisella jaksolla kertaakaan.

IPV sai avausjakson tavoin vahvan startin myös toiselle jaksolle. Ensimmäisessä vuoroparissa IPV karkasi kolmen juoksun etumatkalle Dahlströmin, Kurikan sekä Mikko Kososen lyönneillä.

KPL nousi toisella jaksolla juoksun päähän Janne Kivipellon sekä Iiro Nokkalan lyömillä juoksuilla, mutta sen lähemmäs voittoa se ei tiistaina päässyt.

IPV pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun Ukonniemeen vieraaksi saapuu Vimpelin Veto.

Luetuimmat