Imatran Palloseura järjestää aktiivisesti kansainvälisiä jalkapalloturnauksia Imatralla — IPS:n Emilio Urpalainen näkee yhteistyössä ison potentiaalin: ”Kaikki ovat kiinnostuneita kansainvälisistä otteluista”

Viime viikonloppuna Imatralla pelattiin harrastetason kansainvälinen jalkapalloturnaus. Marraskuun lopussa on tulossa seuraava vastaavanlainen turnaus, helmikuussa Imatralla pelataan 24 joukkueen eliittitason turnaus.

Jasmin Ojalainen

Pietarilaisen Zenitin U17-joukkue leireili Imatralla viime kesänä.
Pietarilaisen Zenitin U17-joukkue leireili Imatralla viime kesänä.

Imatran Palloseura järjesti viikonloppuna kansainvälisen harrastetason jalkapalloturnauksen Imatralla 2009 ja 2010 syntyneille junioreille. Turnaukseen IPS:n, PEPO:n ja SiU:n lisäksi osallistui kaksi joukkuetta Pietarista sekä yksi joukkue Svetogorskista.

Kaikki ovat kiinnostuneita kansainvälisistä otteluista. Tässä on iso potentiaali, joka on vielä alkutekijöissään. — Emilio Urpalainen

2010-syntyneiden sarjan voitti PEPO, 2009-syntyneiden sarjan pietarilainen Voshodjenie. IPS:n Emilio Urpalainen kertoo, että venäläisjoukkueilta on tullut hyvää palautetta Imatralla järjestetyistä turnauksista.

— Kyllä he tykkäävät täällä käydä. Nyt täällä oli noin 50 hengen ryhmä venäläisiä, ja se jättää jo matkailullisestikin rahaa tälle seudulle, hän toteaa.

Samaan aikaan IPS:n ja PEPO:n 2009 syntyneiden junioreiden yhteisjoukkue oli Pietarissa pelaamassa neljän joukkueen kutsuturnauksessa. IPS:n ja PEPO:n joukkue sijoittui turnauksessa toiseksi.

Helmikuussa eliittiturnaus

Kansainväliset jalkapalloturnaukset jatkuvat marraskuun loppupuolella, kun IPS järjestää harrastetason turnauksen 2007, 2010 ja 2012 syntyneille junioreille. Tuolloin Venäjältä Imatralle saapuu Pietarin Juventus sekä kaksi muuta venäläisjoukkuetta.

Yhteensä marraskuun turnaukseen osallistuu noin 60-70 nuorta venäläistä jalkapalloilijaa.

Helmikuussa IPS järjestää Ukonniemessä eliittitason turnauksen, johon osallistuu 24 joukkuetta ja yli 300 pelaajaa. Mukana on useita venäläisjoukkueita sekä ikäluokkien huippujoukkueet Suomesta.

— Venäjältä on toivottu, että järjestäisimme eliittitason turnauksen. Kesällä järjestettiin jo yksi, ja nyt on tulossa toinen, Urpalainen kertoo.

Imatran Palloseuran matkaraportti

IPS:n ja PEPO:n eri ikäluokkien yhdistelmäjoukkueet ovat käyneet pelaamassa Pietarissa. Tässä kuvassa 2010-ikäisten joukkue kesällä Pietarissa.
IPS:n ja PEPO:n eri ikäluokkien yhdistelmäjoukkueet ovat käyneet pelaamassa Pietarissa. Tässä kuvassa 2010-ikäisten joukkue kesällä Pietarissa.

Imatran Palloseura on Emilio Urpalaisen näkemyksen mukaan Suomen aktiivisin jalkapalloseura kansainvälisessä yhteistyössä.

— Meillä on tietysti tässä sijainti etuna. Olemme ihan rajan tuntumassa ja Pietari, joka on yksi Euroopan jalkapallopääkaupungista, on vain 200 kilometrin päässä. Siellä on joukkueita todella paljon, ja meillä on loistavat mahdollisuudet järjestää leirejä sekä turnauksia, toteaa Urpalainen.

Marraskuun kansainvälisen turnauksen ja helmikuun eliittiturnauksen lisäksi IPS järjestää talven aikana Imatralla kymmenen muuta turnausta eri ikäisille junioreille.

Iso potentiaali

Emilio Urpalaisen mukaan aina kun turnaukseen saa mukaan joukkueita Venäjältä, niin myös suomalaiset joukkueet kiinnostuvat turnauksesta. Joukkueita saapuu aina Etelä-Suomea myöten Imatralle pelaamaan kansainvälisiä pelejä.

— Kaikki ovat kiinnostuneita kansainvälisistä otteluista. Tässä on iso potentiaali, joka on vielä alkutekijöissään, hän sanoo.

Palaute venäläisjoukkueilta on ollut hyvää, vaikka pientä hienosäätöä vielä riittää. Urpalainen kertoo huomanneensa, että kesällä liikkuminen majoituspaikkana toimivan kylpylän ja urheilukentän välillä sujuu hyvin kävellen, mutta talvella liikkumiseen vaaditaan linja-autoa.

— Talvella matka on liian pitkä. Siihen tarvitsee tulevaisuudessa bussiyhteyden kulkemaan säännöllisesti kerran tunnissa kaikki suorituspaikat kiertäen.

Toinen ongelma tulee esiin kesällä: mäkäräiset ja muut ötökät. Urpalaisen mukaan mäkäräiset ovat Ukonniemessä iso ongelma, ja tähän tulisi keksiä ratkaisu ensi kesänä.

Uusimmat uutiset