SaiPan NHL-osasto vahvistuu puolustajalla – Boston Bruinsin Urho Vaakanainen palaa lainalle Lappeenrantaan

Urho Vaakanainen pelasi SaiPassa kaudella 2017–2018. Arkistokuva.
Urho Vaakanainen pelasi SaiPassa kaudella 2017–2018. Arkistokuva.

Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen saapuu lainalle SaiPaan. Puolustajan lainasopimus on voimassa toistaiseksi ja sen pituus riippuu siitä, koska NHL-leirit pääsevät alkamaan.

Vaakanainen on Bruinsin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2017. Ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöään NHL:ään varattu Vaakanainen pelasi SaiPassa kaudella 2017–2018. SaiPassa hän pelasi 43 runkosarjaottelua ja 9 playoffs-peliä.

Bruinsissa hän on pelannut seitsemän NHL-ottelua ilman tehoja. AHL:ssä otteluja on kertynyt 84 tehopistein 9+19=28.

Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoo tiedotteessa, että lainasopimus hyödyttää sekä molempia seuroja että pelaajaa: Vaakanainen tulee SaiPan puolustuksen tueksi ja saa samalla pelituntumaa myöhemmin alkavaa NHL-kautta ajatellen.

Vaakanainen liittyy SaiPan mukaan tiistaina, kunhan koronatestin tulokset saadaan. Hän kertoo tiedotteessa, ettei tällä hetkellä ole mitään tietoa siitä, koska Pohjois-Amerikka taas kutsuu.

SaiPa vihjasi Vaakanaisen sopimuksesta some-päivityksessään jo sunnuntaina. Kuvassa sensuroitu pelaaja luistelee Kisapuiston kaukaloon, mutta kuvasta pystyi päättelemään, että peitetty pelaaja oli juuri Vaakanainen.

Kyseessä on jo toinen SaiPan NHL-laina lyhyen ajan sisään: Calgary Flamesin sopimuspelaajaa Eetu Tuulola liittyi SaiPaan viime viikolla.

NHL-seurat lähettävät nyt nuoria pelaajiaan Euroopan sarjoihin pitämään yllä pelikuntoaan. Taustalla ovat koronaviruksen viivästyttämät harjoitusleirit Pohjois-Amerikassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset