IPS:lle toinen kotivoitto putkeen — Uusi ulkomaalaisvahvistus maalasi heti

Taneli Toikka

Saku Kontunen (oik.) ja haminalaiset seuraavat vierestä, kun Zhan Bulatkulov pääsee laukomaan.

Imatran Palloseura kaatoi Kaakkois-Suomen Kolmosen lauantain taistossa Karhumäellä Haminan Pallokissat maalein 1—0. Kuten viime viikon lauantainakin, IPS paranteli voitollaan asemiaan sarjataulukossa, ja nousi nyt sijalle seitsemän.

Itse ottelu ei jättänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Läpi matsin nähtiin tasaista vääntöä, paljon taklauksia, ja myös enemmän punaisia kortteja kuin maaleja.

Pelin ainoasta maalista vastasi IPS:n uusi kazakstanilaisvahvistus Zhan Bulatkulov. Pelilupansa kuntoon saanut keskikenttäpelaaja pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa Palloseuran väreissä, ja tarvitsi ensimmäiseen maaliinsa aikaa reilut puoli tuntia.

Toisella puoliajalla pääosaa näyttelivät erotuomarin kortit. Ensimmäisen puoliajan ollessa siisti yhdellä varoituksella, nähtiin toisella puoliskolla neljä keltaista ja kaksi punaista korttia.

Haminalaisten mahdollisuudet kunnon loppukiriin pilasi Joonatan Lassila, joka repi nurin väkisin puolustuslinjan läpi puskeneen Juuso Metsin ulosajon arvoisesti. Ottelun lisäajalla puolestaan hölmöili IPS:n Riku Kurkisuo, jonka holtiton liukutaklaus hyökkäyspäässä palkittiin myös ulosajolla ja sitä seuraavalla kahden ottelun pelikiellolla.

Kun kaudesta on pelattu noin kaksi kolmasosaa, on IPS Kolmosessa seitsemäntenä. Seuraavan ottelunsa Palloseura pelaa ensi perjantaina Virkyn vieraana Lappeenrannassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset