Freeski avautuu itsenäisyyspäivänä — Käytössä aluksi yksi rinne ja kaksi hissiä, mutta rinneyrittäjä Tuomas Toiviaisen mukaan loputkin rinteet saataneen auki jouluun mennessä

Myös pikkuparkin yläosa, pulkkamäki ja reililinja ovat auki. Lumen paksuus rinteessä vaihtelee 40 sentistä noin metriin.

Silva Laakso, Silva Laakso

Tältä laskettelukeskus Freeskissä näytti viikko sitten keskiviikkona.
Tältä laskettelukeskus Freeskissä näytti viikko sitten keskiviikkona.

Ruokolahden Freeskin kausi avataan huomenna itsenäisyyspäivänä. Laskettelukeskuksen kahvion puoleinen eturinne saatiin pakkasjakson ansiosta laskettelukuntoon hyvissä ajoin. Myös pikkuparkin yläosa, pulkkamäki ja reililinja ovat auki.

— Käytössä on aluksi yksi rinne ja kaksi hissiä. Eturinne on auki täydessä leveydessään ja hyvässä lumessa, kertoo rinneyrittäjä Tuomas Toiviainen.

Laskettelukauden avaus on useimmiten ajoittunut vuodenvaihteen tienoille. Toiviaisen mukaan varhaisen kauden aloituksen mahdollisti se, että Freeski on tehnyt satsauksia lumetusjärjestelmään.

— Olemme panostaneet vedenkiertoon ja pumppaukseen ja saaneet sen avulla isompia paineita ja kylmempää vettä, jotta lumitykillä olisi mahdollisimman hyvät olosuhteet. Suhteellisen viileä ja matalalla oleva Saimaan pinta on lisäksi ollut nyt puolellamme, Toiviainen sanoo.

— Lumetuksen näkökulmasta puhutaan kuitenkin vielä aika marginaalipakkasista, kun öisin on ollut viittä kuutta astetta. Matalapainejärjestelmälle se on ihan ok pakkanen, mutta meidän tykkikalustolle aika mieto, hän jatkaa.

Loputkin rinteet jouluksi

Lumen paksuus rinteessä vaihtelee 40 sentistä noin metriin. Luonnonlunta rinteessä ei käytännössä ole lainkaan.

— Paikoitellen lunta on laskemisen kannalta liikaakin, mutta olemme ottaneet huomioon, että kausi on aikaisessa vaiheessa ja lunta voidaan tarvita vielä rinteen hoitamiseen, Toiviainen toteaa.

Pakkasten ennustetaan palaavan loppuviikosta Imatran seudulle. Olosuhteiden pysyessä talvisina loputkin rinteet päästään avaamaan Toiviaisen mukaan jouluun mennessä.

— Muut rinteet saattavat avautua sukkelastikin riippuen siitä, miten kalustoa saadaan vapautettua. Ei tässä kuitenkaan ole syytä hosua lumen kanssa.

Kausikorttien myynti käynnistyy kunnolla itsenäisyyspäivänä laskettelukeskuksen avautuessa.

— Nyt olemme nämä neljä päivää auki, ja jos sattuu hyvät lumetuskelit, niin saatamme olla ennen joulua vähän suppeammin auki, Toiviainen tarkentaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset