Imatran salibandyvaltikka jäi Voimalle — "Peli oli hyvätasoinen, vaikka voitimme noin selvästi"

Joonas Tapaninen

Jerry Raution maali sai Voiman pelaajat heittämään ylävitosia.

Ennakkosuosikki piti pintansa kauden ensimmäisessä salibandyn Imatran paikallistaistossa.

Viiden vuoden tauon jälkeen sarjaottelussa kohdanneet Troopers ja Voima tarjosivat Imatran urheilutalon liki 200-päiselle kannustajajoukolle viihdyttävän kamppailun, jossa maalintekorutiini- ja voima olivat kuitenkin selvästi valkopaitaisen Voiman puolella.

Kaksi edellistä peliään voittanut Troopers oli nälkäinen pelin alkuhetkillä, mutta välillä lataus meni yli, ja turhat jäähyt tappoivat altavastaajan momentumin.

Alusta asti näki, että Troopersille peli oli kauden tärkein, Voimalle vain peli muiden joukossa.

Mutta ei voitto sentään kylmäksi jättänyt kentän kokeneintakaan pelimiestä.

Voiman takalinjoille täksi kaudeksi palannut Tapio Kinnunen nautti paikallisvastustajan päänahasta tyyni ilme kasvoillaan, mutta pelin tiimellyksessä entisen liigapuolustajan tsemppaaminen ja tuuletukset eivät jääneet huomaamatta.

— Hävitään tai voitetaan, hauskaa pitää aina olla, Kinnunen myhäili tyytyväisenä.

Kinnusen rooli on Voiman nykyjoukkueessa on suuri sekä pelillisesti että pukukopissa, mutta tehopisteillä paluumuuttaja ei ole vielä tällä kaudella juhlinut. Lauantaina Kinnunen iski Troopersin verkkoon kauden neljännen osumansa pelin päätöserässä.

— Kokemus ja rauhallisuus ovat tärkeimmät asiat, joita tuon joukkueeseen. Tosi mukava on ollut palata tuttuun porukkaan pitkän liigauran jälkeen, EräViikinkejä viime kaudella edustanut Kinnunen kertoi.

Joonas Tapaninen

Troopers ja Voima olivat kohdanneet kakkosdivarissa viimeksi keväällä 2012.

Joona Parviainen ja Jerry Rautio iskivät kumpikin kaksi maalia, kun Voima kaatoi Troopersin lukemin 8—0 (2—0, 1—0, 5—0).

— Kaverilla ei ollut kuin muutama kunnon paikka. Aika hyvin päästiin naulaamaan omista paikoistamme. Peli oli hyvätasoinen, vaikka voitimme noin selvästi. Ylipäätään kakkosdivarin kaakkoislohkon hyvä taso on yllättänyt minut, Kinnunen sanoi.

Troopersin pelaajavalmentaja Janne Stenberg oli harmissaan pelin notkahtamisesta.

— Nolla maalia, ei sillä ansaitse yhtään mitään. Peli pysyi kuitenkin tasaisena 40 minuuttia. Tappiolla jouduimme vähän avaamaan peliä, ja sen kautta aukesi paikkoja vastustajalle. Voima iski tänään paikoistaan hyvällä prosentilla, Stenberg kertasi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset