IPS:n ja Pepon juniorit yhdistivät voimansa kovatasoisessa junioriturnauksessa Pietarissa: vastassa oli usean maan taitureita — "Pojat pärjäsivät kokemukseensa nähden varsin hyvin", iloitsee joukkueenjohtaja Jaro Laapio

Nuorten futareiden yhteisjoukkue matkasi Pietariin kansainväliseen junioriturnaukseen, jossa vastustajia oli Venäjältä, Virosta ja Latviasta. Joukkue sijoittui turnauksessa sijalle 15.

Imatran Palloseuran matkaraportti

Imatran ja Lappeenrannan junioreiden yhteisjoukkueessa pelasi kolmetoista pelaajaa. Joukkueen valmennuksesta vastasivat IPS:n Santeri Piirainen ja Pepon Karri Ellonen.
Imatran ja Lappeenrannan junioreiden yhteisjoukkueessa pelasi kolmetoista pelaajaa. Joukkueen valmennuksesta vastasivat IPS:n Santeri Piirainen ja Pepon Karri Ellonen.

Imatran Palloseuran ja Lappeenrannan Pepon junioreista koostettu 2010-ikäisten yhteisjoukkue pelasi viikonvaihteessa jalkapalloturnauksessa Pietarin alueella sijaitsevassa Sestoretskissa.

Venäläisen urheilulegenda Vsevolod Bobrovin kunniaksi järjestetyssä muistoturnauksessa yhdistelmäjoukkue toi kuudesta pelistä yhden voiton, yhden tasapelin ja paljon hienoja kokemuksia, kertoo joukkueenjohtaja Jaro Laapio.

— Kyseessä oli kovatasoinen kansainvälinen turnaus. Se oli tiedossa, että vastassa on kovia ja taitavia joukkueita. Pojat pärjäsivät kokemukseensa nähden varsin hyvin.

Yhteensä 16 joukkuuen turnauksessa vastaan asettui muun muassa CSKA ja Lokomotiv Moskovasta, Zenit Academy, tallinnalainen FC Tiigrid ja riialainen Dinamo. Kansainväliset tasoerot näkyvät jo nuorillakin junioreilla, sanoo Laapio.

Joukkue sijoittui turnauksessa sijalle 15.

— Hyvinkin olisi voitu voittaa pari muutakin peliä. Siellä taito on kovempaa ja joukkuepeli pidemmällä kuin meillä, mutta pojille se on huikean hieno mahdollisuus ja kokemus päästä pelaamaan isoon ja kansainväliseen turnaukseen.

Imatran jalkapallojuniorit saivat kutsun turnaukseen kesällä, kun pietarilaisen Zenitin nuoret olivat pelaamassa Imatralla vuotta vanhempien turnauksessa.

Kolmentoista pelaajan joukkue saatiin muodostettua yhteistyöllä kuudesta IPS:n ja seitsemästä Pepon juniorista, jotka matkasivat huoltajineen ja valmennustiimeineen Vainikkalasta junalla Pietariin. Torstaista lauantaihin kestänyt reissu oli Laapion mukaan hieno niin junioriurheilun kannalta, mutta myös kokemuksena.

— Järjestelyt olivat aika huikeita verrattuna paikallisturnauksiin. Bobrovin vaimo oli jakamassa palkintoja ja paikalla oli olympiavoittajia ja Pietarin jalkapalloliiton puheenjohtaja.

Pietarilaisen Zenitin vierailun lisäksi kesällä IPS:n 2010-ikäisiä kävi haastamassa svetogorskilainen joukkue. Laapion mukaan junioriseurojen kansainvälisessä yhteistyössä on mahdollista potentiaalia tulevaisuuteenkin.

— 1,5 tuntia junalla niin olet keskellä Pietaria, se on aikamoinen valtti. Tietysti venäläisten on etenkin helppo tulla tänne pelaamaan. Kyllä toiveissa on, että yhteistyötä saataisiin lisättyä.

Syyskuun lopussa Imatralla, Joutsenossa ja Lappeenrannassa pelataan kaksipäiväinen Saimaa-turnaus.

Luetuimmat