Viestimitali olisi kruunu Imatran Urheilijoiden kotikisoille: Perinteisen kisoista luopunut Lari Lehtonen täyttää kilpailukalenteriaan sprinttikisoilla — Katso videohaastattelu

Imatran Urheilijoiden menestystoiveet lepäävät lauantain miesten sprintissä. Nuorten MM-hopeamitalisti Eveliina Piippo haluaa ladata maajoukkueen valmennusjohdolle kovat näytöt Seefeldiä varten.

Kai Skyttä

Imatran Urheilijoiden Lari Lehtosen silmissä kiiluu viestimitali. Vuokatti Ski Teamin Eveliina Piippo (vas.) antaa MM-näyttöjä maajoukkuevalmennukselle, jota torstain tiedotustilaisuudessa edusti Teemu Pasanen.
Imatran Urheilijoiden Lari Lehtosen silmissä kiiluu viestimitali. Vuokatti Ski Teamin Eveliina Piippo (vas.) antaa MM-näyttöjä maajoukkuevalmennukselle, jota torstain tiedotustilaisuudessa edusti Teemu Pasanen.

Imatran SM-hiihdot käynnistyvät perjantaina perinteisen väliaikalähdöillä. Isäntäseura Imatran Urheilijoiden osalta menestysodotukset kohdistuvat kuitenkin lauantain miesten viestiin, sillä maajoukkuemies Lari Lehtonen kärsii jalan rasitusvammasta, joka estää kilpailemisen perinteisellä etenemistavalla.

— Aikaisempien vuosien perusteella viestissä pitää ottaa jonkun verran selkiä kiinni. Meillä on iskukykyinen joukkue, ja olisi mukava kirkastaa viimeisin täällä hiihdetty viesti mitaliksi, Lehtonen paaluttaa.

Mitali on ollut viime vuosina muutamankin kerran IU:n viestinelikon ulottuvilla. Edellisissä Imatralla sivakoiduissa SM-kisoissa keväällä 2016 sijoitus oli viides, eikä pronssimitali jäänyt kuin viiden sekunnin päähän. Sen jälkeen viestikvartetti on vahvistunut sprinttihiihtäjä Vesa Kalliolla.

Nelikon täydentävät alustavan suunnitelman mukaan Ville ja Olli Ahonen, mutta lopullinen kokoonpano lyödään lukkoon vasta perinteisen kisan jälkeen. IU:lla on kisassa myös kakkosjoukkue.

Lahden sprintti kiinnostaa

Lehtonen sanoo, että harjoittelu rasitusvamman kanssa on ”sujunut soveltaen”, mutta viime viikonlopun vapaan kisa ja viestin kolmososuus Ulricehamnin maailmancupissa olivat jo huomattavasti parempaa tekemistä.

Kilpailukalenterin täyttäminen pelkillä vapaan kilpailuilla on tuskaista. Tämän vuoksi Lehtosen suunnitelmissa on osallistua viestin lisäksi sunnuntain vapaan sprinttiin.

— Ajattelin ilmoittaa valmentajalle, että jos riittävän hyvin menee, niin hiihdän sprintin Lahdessakin. Kisoja on aika vähän tarjolla varsinkin vapaalla tyylillä ennen arvokisoja, ja ainahan sitä lappu rinnassa on enemmän tosissaan kuin itseä vastaan kelloa katsellen, Lehtonen kertoo.

Piippo antaa MM-näyttöjä

Mielenkiintoista lisäväriä viikonlopun SM-hiihtoihin tuovat tuoreet nuorten MM-mitalistit. Lahden hopeanainen Eveliina Piippo antaa perjantain naisten kympillä näyttöjä Seefeldin MM-laduille.

— On herännyt toivo, että jos yhdistelmäkisaan pääsisin hiihtämään. En ole pertsan distanssikisaa loppiaisen jälkeen hiihtänyt, joten täällä on tarkoitus työntää tasuria kovempaa kuin keskimäärin on tullut työnnettyä.

Imatran SM-hiihdot on maajoukkuehiihtäjille viimeinen näyttökisa perinteisellä ennen Seefeldiä. Salpausselän kisoissa ensi viikonloppuna ohjelmassa ovat vielä sprintti ja parisprintti.

Maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Teemu Pasanen sanoo, että sunnuntain SM-sprintti ratkaisee, ketkä pääsevät hiihtämään Lahdessa. Kansallisessa ryhmässä on paikkoja yhteensä 15.

Kaikki maajoukkuehiihtäjät kisaavat Imatralla SM-mitaleista, mukaan lukien olympiavoittaja Iivo Niskanen.

— Näyttää siltä, että viesti on herättänyt eniten kiinnostusta. Siinä hiihtävät kaikki. Perjantaina ja sunnuntaina on muutamia poissaoloja.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut