Ketterän Suomen cupin voittojuhlat toistivat viime vuoden kaavaa: pukukoppi-illallisen jälkeen porukka hajaantui ympäri Suomea — Ketterän Jaakko Lantta voitti eilen uransa ensimmäisen pokaalin: ”Kyllä tuollaiset pelit motivoi”

Ketterän Jaakko Lantta kohtasi eilisessä finaalissa entisen joukkueensa SaPKon. Voitto maistui hyvältä, etenkin kun hän oli hävinnyt finaalin jo kertaalleen SaPKon paidassa. Pokaali oli Lantalle uran ensimmäinen.

Soila Puurtinen

Jaakko Lantta pääsi finaalissa nokikkain viime kauden seurakaverinsa, SaPKon maalivahdin Roope Urpolahden kanssa. Tämän tilanteen vei Urpolahti, mutta Suomen cupin voiton Lantta.
Jaakko Lantta pääsi finaalissa nokikkain viime kauden seurakaverinsa, SaPKon maalivahdin Roope Urpolahden kanssa. Tämän tilanteen vei Urpolahti, mutta Suomen cupin voiton Lantta.

Ketterä voitti perjantaina Suomen cupin toista kertaa peräkkäin. Suomen cupin voittojuhlat menivät samalla kaavalla kuin edellisvuonna: pelin jälkeen joukkue juhli voittoa mestaruusillallisella pukukopissa, ja sen jälkeen porukka hajosi ympäri Suomea vapaiden viettoon.

Osa pelaajista lähti käymään kodeissaan ympäri Suomea ja osa jäi Helsinkiin, kuten Ketterän hyökkääjä Jaakko Lantta.

— Loput porukasta hyppäsi bussin kyytiin ja palasi mestaruuspokaalin kanssa takaisin Etelä-Karjalaan. En tiedä millaiset juhlat bussissa on ollut, Lantta pohtii puhelimitse Helsingistä käsin.

Mestaruuspokaali oli kuitenkin ehjä, kun se bussiin kannettiin. Pokaali on Jaakko Lantalle uran ensimmäinen, ja sen vuoksi hän arvostaakin Suomen cupin voittoa suuresti.

— Tietenkin Mestis on meille se päätavoite, mutta kyllä tuollaiset pelit motivoi. Hienoa oli päästä Hartwall-areenalle pelaamaan, siellä oli paljon yleisöä ja tapahtuma oli hieno, Lantta muistelee eilistä tapahtumaa.

Finaalissa oli ekstralataus

Eilisen voiton merkitystä Lantan kohdalla lisää myös se, että vastassa oli SaPKo, jonka riveissä hän pelasi kahden edelliskauden ajan. Lisäksi Lantta oli SaPKon riveissä toissa kaudella häviämässä Suomen cupin finaalia Turussa TUTO:lle. Nyt tuo tappio on viimeistään ikään kuin pyyhitty mielestä.

— Nyt voi sanoa, että on huomattavasti mukavampaa olla voittajan puolella, Lantta toteaa iloisena.

Finaalissa jäällä tunnetaso oli selkeästi korkeammalla kuin normaalissa Mestiksen runkosarjan ottelussa, ja maalineduskahakoita oli selkeästi enemmän. Lantan mukaan myös eilinen peli jännitti huomattavasti normaalia runkosarjapeliä enemmän, ja pelissä oli ekstralataus.

— Tuollaisessa pelissä ei paljon halua takaa-askelia ottaa. Jos joku tulee esimerkiksi maalivahdin eteen pyörimään, niin kyllä siinä annetaan muistutus, ettei seuraavalla kerralla tulisi, Lantta viittaa maalinedustilanteisiin.

Soila Puurtinen

Finaalin jälkeen Lantta kätteli entiset seurakaverit.
Finaalin jälkeen Lantta kätteli entiset seurakaverit.

Lantta hakee Ketterästä menestystä

23-vuotias KooKoon kasvatti Jaakko Lantta siirtyi Kouvolassa ja Lahdessa vietettyjen juniorivuosien jälkeen kaudeksi 2017—2018 pelaamaan Savonlinnaan SaPKon riveihin. Lantta edusti pässipaitoja kaksi vuotta, kunnes oli aika siirtyä eteenpäin.

Miksi hän halusi siirtyä pelaamaan juuri Imatralle ja Ketterään?

— Olin kuullut paljon hyvää Ketterästä, ja tietysti valintaan vaikutti muu joukkue. Tein sopimuksen aika myöhään ja näin, että täällä on vahva rosteri ja mahdollisuus menestyä. Kuten sanoin, niin eilinen oli minun ensimmäinen pokaali. En ole niin paljoa urallani voittanut, niin halusin tulla seuraan, jossa on mahdollisuus menestyä, Lantta taustoittaa viime kesän siirtymistä Ketterään.

Lantta on alkukauden 12 Mestis-ottelussa kirjauttanut tehopisteet 3+11=14. Hän on itse tyytyväinen omaan alkukauteen, kuten varmasti myös kannattajat ovat.

— Alussa oli muutama ensimmäinen peli, jossa ei tullut tulosta. Sen jälkeen ketsuppipullo aukesi. Pelillisellä tasolla olen mielestäni pelannut hyvin, ja nyt tulostakin on alkanut tulemaan.

Ketterä on nyt voittanut vuoden sisään kolme pokaalia: Suomen cupin kahdesti ja viime keväänä Mestiksen mestaruuden. Lantta janoaa menestystä eilisen lisäksi myös keväällä.

— Keväällä on tavoitteena nostaa Mestiksen mestaruuspokaali, Lantta päättää.

Luetuimmat

Kommentoidut