IPV jäi tylysti nollille Kouvolassa – Ykköspalkittu Juuso Lattu antoi joukkueelle sapiskaa vaihtotilanteista: "Aika surullista luettavaa"

IPV rakensi koko ottelussa vain vaivaiset viisi kolmostilannetta, eikä saanut lyötyä niistä yhtään juoksua.

Kimmo Metsälä

Juuso Lattu (6/9) oli IPV:n harvoja onnistujia ja hän pokkasi ansaitusti tiistaina ykköspalkinnon. Arkistokuva sunnuntain pelistä.
Juuso Lattu (6/9) oli IPV:n harvoja onnistujia ja hän pokkasi ansaitusti tiistaina ykköspalkinnon. Arkistokuva sunnuntain pelistä.

Imatran Pallo-Veikot jäi tiistai-iltana tylysti nollille Kouvolassa. Tiistain ottelu tarjosi jälleen tuttua IPV:tä runkosarjan alkukierroksilta. Ulkopeli tarjosi mahdollisuuden taistella molempien jaksojen voitosta, mutta sisäpeli ei toiminut alkuunkaan.

IPV rakensi koko ottelussa vain vaivaiset viisi kolmostilannetta, eikä saanut lyötyä niistä yhtään juoksua.

Terävimmillään ei myöskään ollut Kouvolan Pallonlyöjät, mutta kotijoukkue oli piirun verran tehokkaampi sisäpelissä rakennellen yhteensä 11 kolmostilannetta.

Kotiutuspaikoissa KPL oli riittävän tehokas ja kuittasi ottelusta ansaitusti kolmen pisteen voiton jaksoin 2–0 (2–0, 3–0).

– Ulkopeli oli molemmilla huippuluokkaa, mutta sisäpeli ei ollut. Meillä oli (sisäpelissä) huolimattomuutta, en tiedä mistä se tulee. Onko siinä arkuutta ja vähän turhaa varovaisuutta, mutta se oli tosi huolimatonta, IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle summasi ottelua lehdistötilaisuudessa.

IPV:n ykköspalkittu Juuso Lattu antoi joukkueelle sapiskaa erityisesti kakkos-kolmosvaihdoista (5/11).

– Aika surullista luettavaa tuo kakkos-kolmosvaihto, joka on pesäpallon helpoin tilanne. Tuli merkkivirhettä ja huonoa suorittamista.

Kärki sakkasi pahasti avausjaksolla

Avausjaksolla koko IPV:n numeroilla pelaava kärkiviisikko jäi kärkilyönneissä alle 35 prosentin tehoihin. Ainoa valopilkku imatralaisilla oli jokerina pelannut Juuso Lattu, joka vaihtoi miestä pesältä toiselle 80 prosentin tehoilla.

Juurikin Latun kolmospuolen läpilyönnin ansiosta IPV sai neljännen vuoroparin tasoittavalla vielä takapesät täyteen ja painetta aikaiseksi, mutta Juho Toivolan ja Mikko Kososen kotiutuslyönnit jäivät piippuun ja KPL kuittasi avausjakson voiton.

Ensimmäisellä jaksolla KPL:n molemmat juoksut löi kaksi edellistä kautta IPV:tä edustanut Jere Dahlström. Avausjaksolla kolmostilanteet jäivät molemmilla vähiin: IPV:llä niitä oli vain kaksi, KPL:llä viisi.

Sisäpeli ei auennut toiselle jaksolle

Sunnuntaina IPV onnistui Manse PP:tä vastaan kasaamaan omat rivinsä jaksotauolla lyöntijärjestystä muuttamalla ja sai käännettyä pelin hallinnan itselleen. Tiistaina IPV ei samassa onnistunut, vaikka lyöntijärjestystä hieman rukattiin.

Sisäpeli oli toisella jaksolla lähes yhtä tukkoista kuin avausjaksolla, eikä IPV pystynyt missään vaiheessa haastaa KPL:ää voitosta.

Toisella jaksolla KPL:n kolmesta juoksusta kaksi löi Matti Latvala ja yhden Jere Dahlström.

IPV:n kolmen ottelun viikko jatkuu torstaina, jolloin Ukonniemeen saapuu vieraaksi Hyvinkään Tahko.

– Meillä on taas kerran sellainen pieni rohkaisun paikka. Torstaina on jo onneksi jo seuraava peli, pelinjohtaja Valle totesi.

Juttua muokattu 14.7. kello 21.04, lisätty pelinjohtaja Jyrki Vallen ja ykköspalkitun Juuso Latun kommentit.

Luetuimmat