Kymiringin MotoGP-kisa peruttiin koronapandemian takia – Suomen MM-osakilpailu ajetaan Iitissä kesällä 2021

Kaksipyöräisten kuninkuusluokkaa ajetaan Kymiringillä vuosina 2021–2025.

Lukas Pearsall

Kymiringillä on tehty järjestelyjä on perumispäätökseen asti ja tapahtuman suunnittelutyöt ovat edenneet jo pitkälle.
Kymiringillä on tehty järjestelyjä on perumispäätökseen asti ja tapahtuman suunnittelutyöt ovat edenneet jo pitkälle.

Ratamoottoripyöräilyn kansainväliset MM-kilpailuoikeudet omistava espanjalainen Dorna Sports on yhdessä ratayhtiö KymiRing Oy:n, ja tapahtumayhtiö Lahti Events Oy:n kanssa päättänyt perua Suomessa heinäkuuksi suunnitellut MotoGP-kisat.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailu siirretään ajettavaksi Iitin Kymiringillä kesällä 2021.

Järjestäjät perustelevat päätöstä sillä, että asiantuntija-arvioiden mukaan koronaviruspandemia voi kestää Suomessa pitkälle kesän yli. Näin päällimmäiseksi kysymykseksi on noussut se, voidaanko MotoGP-kisoja järjestää turvallisesti tänä vuonna lainkaan.

– Meidän on kannettava tässä vastuumme. Päätös ei tietenkään ole helppo, mutta ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle. Kisat tullaan ajamaan sovitusti kesällä 2021, toteaa Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki tiedotteessa.

Ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 tapahtumaan. Liput voi myös halutessaan palauttaa.

Järjestelyjä on tehty perumispäätökseen asti ja tapahtuman suunnittelutyöt ovat edenneet jo pitkälle.

– Peruuttamispäätöksen vuoksi myös viisivuotinen sopimuksemme astuu voimaan ensi vuonna, joten kaksipyöräisten kuninkuusluokka nähdään Kymiringillä vuosina 2021-2025, toteaa KymiRing Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä tiedotteessa.

Heinäkuisten kisojen peruuttaminen sekä Kymiringin ensimmäisien osakilpailujen siirtyminen vuodella eteenpäin koskee myös useita yhteistyökumppaneita sekä noin 37 000 lipunostajaa.

Järjestäjien mukaan jo ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 tapahtumaan. Liput voi myös halutessaan palauttaa. Lippujen palautuksesta vastaa lippu.fi.

Dorna Sports vahvistaa kauden 2021 kilpailukalenterin tarkemmat päivämäärät syksyn 2020 aikana.

Luetuimmat