Ketterän pelaajat laittoivat kroppaa likoon ja kokivat kolhuja Vantaan kiekkoillassa — "Yksi äijä lähti päivystykseen pelin aikana ja toinen on nyt menossa"

Kai Skyttä

Ketterä puolusti oman maalinsa edessä kroppaa säästelemättä. Arkistokuva.

Uhrautuvaisuus oli päivän sana, kun Ketterä nappasi yhden kauden makeimmista voitoistaan perjantaina Mestiksen sarjakakkosen Kiekko-Vantaan vieraana.

— Vauhdikas peli, johon tulimme hyvällä liikkeellä. Muutamia huonoja jaksoja tuli väleihin, mutta puolustimme tänään uhrautuvaisesti ja isolla sydämellä, kommentoi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ketterä koki ottelussa myös kovia. Jesse Koskinen sai kiekosta osuman käteensä ja joutui jättämään pelin kesken avauserässä. Päätöserässä kolhuja sai hienon ottelun pelannut kolmossentteri Erno Ripatti, joka sai kiekon päähänsä blokattuaan isäntien laukauksen.

— Yksi äijä lähti päivystykseen pelin aikana ja toinen on nyt menossa. Laitoimme tänään todella kroppaa likoon. Tuollaista taistelua rakastan valmentajana, Lehtonen sanoi.

Vaihtuvuus on ollut tällä kaudella Ketterässä suurta loukkaantumisten takia. Kokoonpanossa on käynyt 16 ottelussa yhteensä 36 pelaajaa, maalivahdit mukaan luettuna. Muista joukkueista vain Lempäälän Kisa lyö Ketterän tässä tilastossa 38 pelaajalla.

Rotaatiossa on tälläkin hetkellä pelaajia, jotka eivät mahdu pelaamaan. Lehtonen sanoi, että Onni Toivanen noussee lauantaina pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisten myötä.

— Emme voi tietenkään lähteä siihen, että vaihtaisimme pelaajia vain vaihtamisen takia. Jos neljä kenttää pelaa hyvin, niin paha siinä on mennä sanomaan, että pitäisi saada tuoreelle äijälle tekemistä. Tämän vuoksi osalle miehistä haetaan peliaikaa Kotkasta.

Onnistumisia laajalla rintamalla

Hyökkäyskolmikot ovat löytäneet Lehtosen mukaan hyvän kemian. Ketjumuutoksiin ei ollut tarvetta, vaikka Ketterä pelasi maalittoman ottelun keskiviikkona Joensuussa.

— Saimme luotua hyvin paikkoja neljällä kentällä, eikä ollut mitään järkeä lähteä sotkemaan kenttiä. Tänään saimme taas laajalla rintamalla onnistumisia.

Komeasti kauden aloittanut Kiekko-Vantaa kärsi jo kolmannen perättäisen tappionsa.

— Ketterä ansaitsi voittonsa ihan 100—0. Meidän puolustuspelaaminen ei ollut riittävällä tasolla. Ketterä puolusti sen sijaan hyvin, heittäytyi kiekon eteen ja teki maalille menemisen meille vaikeaksi, kertoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen.

Ketterä nousi voittonsa myötä Mestiksessä Jokipoikien ohi kahdeksanneksi. Joensuulaiset ovat kuitenkin pelanneet kaksi ottelua imatralaisia vähemmän. Ketterä kohtaa lauantaina Imatran jäähallissa Mestiksen sarjajohtajan KeuPa HT:n.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset