Lenni Klemetti aloitti Espanjan mestaruussarjan historian parhailla suomalaissijoituksilla

Klemetin tiimissä on tapahtunut muutoksia viime kauden jälkeen.

Francisco Fraile Martin

Lenni Klemetti (22) aloitti ratamoottoripyöräilykauden kahdella vahvalla suorituksella. Arkistokuva.
Lenni Klemetti (22) aloitti ratamoottoripyöräilykauden kahdella vahvalla suorituksella. Arkistokuva.

Imatran Moottorikerhoa edustava ratamoottoripyöräiljä Lenni Klemetti, 13, avasi kautensa vahvasti Espanjan mestaruussarjassa.

Kausi käynnistyi nopealla Jerezin moottoriradalla 13.—14. huhtikuuta. Lauantaina ajetussa kilpailussa Klemetti ajoi ruutulipulle neljäntenä. Sunnuntain kilpailu sujui myös hyvin, ja tuloksena oli viides sija. Sijoitukset ovat Klemetin uran parhaat ja myös parhaat suomaissijoitukset koskaan kyseisessä luokassa.

Klemetin suorituksen arvoa nostaa se, että hän kilpailee vuoden 2017 mallin pyörällä ja moottorilla, jotka ovat teknisesti vuoden 2019 mallia jäljessä niin tehoiltaan kuin ajo-ominaisuuksiltaan. Siitä huolimatta hän ehti kärkivauhtiin.

Klemetti kilpailee sarjassa viime vuoden tapaan Esko Kuparisen johtamassa Motomarket-tiimissä osallistuen PreMoto3-luokkaan, jossa ajetaan 250-kuutioisilla nelitahtipyörillä.

— Tälle kaudelle on tehty muutoksia tiimin kokoonpanossa. Minulla on käytössäni kisainsinööri, jonka kanssa käymme hyvin yksityiskohtaisesti läpi pyörän käyttäytymistä sekä minun tekemistäni radalla. Tästä on minulle paljon oppia, ja tärkeää on myös, että  opin kommunikoimaan englanniksi kisainsinöörini kanssa. 

Seuraava kilpailu ajetaan 26. toukokuuta Barcelonassa Katalonian GP-radalla.

— Sinne saan käyttööni tiedonkeruun, jollainen on käytössä jokaisella muulla sarjan kuljettajalla. Laitteisto oli asennettuna pyörääni jo Jerezin kisaan tultaessa, mutta pienen yhteensopivuusongelman takia sitä ei saatu toimimaan kilpailuviikonloppuna.

Tiedonkeruun avulla Klemetti uskoo pystyvänsä kehittämään niin pyörän säätöjä kuin omaa ajamistaan entistä helpommin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset