Salibandykausi vauhtiin Imatralla – Troopers aloittaa uudessa Suomi-sarjassa, Imatran Voiman tähtäimessä on sarjanousu kakkosesta parin vuoden kuluttua

Troopers on tehnyt farmisopimuksen uuden salibandy-SaiPan kanssa.

Santeri Tynkkynen

Imatran Troopersin kippari Antton Kuusitunturi johdatti viime keväänä joukkueensa sarjanousuun uuteen salibandyn Suomi-sarjaan.
Imatran Troopersin kippari Antton Kuusitunturi johdatti viime keväänä joukkueensa sarjanousuun uuteen salibandyn Suomi-sarjaan.

Imatralainen salibandyjoukkue SB Troopers juhli maaliskuussa nousua kakkosdivarista lokakuussa käynnistyvään uuteen Suomi-sarjaan.

Suomi-sarja on perustettu uudeksi sarjatasoksi ykkösdivisioonan ja kakkosen väliin.

– Pelit kovenevat ja pelaajat kehittyvät, ennakoi valmentaja Janne Stenberg.

Troopersin sarjanousu tapahtui juuri niihin aikoihin, kun koronakevään vaikutukset alkoivat tuntua Suomessa. Rajoja suljettiin ja urheilusarjoja pantiin tauolle.

Troopersin piirissäkin saatettiin vain arvella, kuinka korona tulee vaikuttamaan uuteen kauteen valmistautumiseen.

Farmisopimus SaiPan kanssa

Nyt, puoli vuotta myöhemmin Troopersin valmentaja Janne Stenberg odottaa Suomi-sarjan kauden alkua varsin positiivisissa tunnelmissa.

Lappeenrannassa tapahtunut salibandyseurojen fuusio eli NST:n ja PoNoVon yhdistyminen salibandy-SaiPaksi tuo lisää virtaa myös Imatran suuntaan Trropersin joukkueeseen.

– Meillä on farmisopimus SaiPan kanssa ja se mahdollista SaiPan A-juniori-ikäisten pelaajien saamisen myös Troopersiin, Stenberg kertoo.

SaiPa edustusjoukkue pelaa salibandyn ykkösdivisioonassa ja SaiPan Akatemia-joukkue kakkosdivisioonassa. Nuorten mestaruussarjaan pyrkivän SaiPan A-junioreita pelaa molemmissa joukkueissa.

– Farmisopimus takaa meille ainakin sen, että joukkueessa on riittävästi pelaajia. Harjoituskaudella on ollut vaikeuksia saada täyttä ryhmää kokoon, kun meillä on niin paljon vuorotyöläisiä, on ollut loukkaantumisia ja monet pelaajistamme eivät asu Imatralla, Stenberg kertoo.

Santeri Tynkkynen

Troopersin ja Voiman paikallispelit ovat olleet hyviä salibandyn hegemoniavääntöjä Imatran urheilutalolla. Alkavalla kaudella paikallispelit ovat tauolla, mutta nuori Voiman joukkuekin mielii parin vuoden sisällä Troopersin seuraksi Suomi-sarjaan.
Troopersin ja Voiman paikallispelit ovat olleet hyviä salibandyn hegemoniavääntöjä Imatran urheilutalolla. Alkavalla kaudella paikallispelit ovat tauolla, mutta nuori Voiman joukkuekin mielii parin vuoden sisällä Troopersin seuraksi Suomi-sarjaan.

Loviisa, Porvoo ja Kuopio matkakohteiksi

Suomi-sarjaan nousi viime keväänä kolme joukkuetta Troopersin kakkosen lohkosta. Nyt sarjassa on kolme lohkoa, Troopers pelaa C-lohkossa.

Onhan se vaihtelua, kun on monta vuotta tahkottu samassa kakkosen lohkossa. — Janne Stenberg

– Puolet on tuttuja joukkueita ja puolet uusia vastustajia. Onhan se vaihtelua, kun on monta vuotta tahkottu samassa kakkosen lohkossa, Janne Stenberg tuumii.

Troopersin pelimatkat pitenevä alkavalla kaudella. Pelimatkoja tulee tuttujen kulmien lisäksi Loviisaan, Porvooseen, Kuopioon ja Jyväskylään.

Kausi alkaa Imatran urheilutalolla 26. syyskuuta Suomen cupin ottelulla Kuopion kupeesta tulevaa Kaavin Kaikua vastaan.

Suomi-sarjan Troopers aloittaa 3. lokakuuta vierasottelulla Jyväskylässä Happee Streamersia vastaan.

Ensimmäinen kotipeli on vuorossa perjantaina 9. lokakuuta SB Heinolaa vastaan.

Voiman tavoitteena nousu parin vuoden päästä

Imatran Voiman kausi alkaa salibandyn kakkossarjassa lokakuun ensimmäisenä päivänä. Voiman nuori joukkue saa urheilutalolle vieraaksi lahtelaisen Pelicans SB:n.

– Tavoitteena on päästä lohkossa neljän parhaan joukkoon ja parin vuoden kuluttua tähtäimessä on nousu Suomi-sarjaan, sanoo Voiman valmentaja Jari Piiparinen.

Harjoitusottelu naapurijoukkue Troopersia vastaan antoi Piiparisen mukaan joukkueelle hyvä itseluottamusta, vaikka harjoituspeleistä ei kannata liikaa päätelmiä tehdäkään ja molemmilta joukkueilta puuttui avauskokoonpanon pelaajia.

– Meillä juniorit ovat vuoden vanhempia ja kokeneempia ja heistä täydennetään joukkuetta, sanoo Piisparinen ja viittaa lähinnä seuran B-juniorieihin.

Voiman saldo kesän pelaajaliikenteessä oli melko tasainen kumpaankin suuntaan. Palaajia olivat Eetu Leskinen SaiPasta ja Jesper Lötjönen PoNoVosta.

Jesse Kotiranta siirtyi Voimasta SaiPaan ja Joona Parviainen naapurijoukkue Troopersiin.

Mansikkalan koulukeskuksen liikuntatilojen valmistuminen paransi Jari Piiparisen mukaan salibandyn harjoitteluolosuhteita merkittävästi Imatralla.

– Edustusjoukkue harjoittelee kotikentällä urheilutalolla, mutta Mansikkalan koulun salia käytetään myös paljon harjoituksissa.

Luetuimmat