Senni Salmiselle uran ensimmäinen Suomen mestaruus, 14 metriä jo aivan ulottuvilla – "Vähän ärsyttää"

Pidempiäkin hyppyjä tuli, mutta ne olivat yliastuttuja.

Mika Strandén

Senni Salminen valmistautui SM-halleihin Imatran urheilutalon kuntosalissa. Arkistokuva.
Senni Salminen valmistautui SM-halleihin Imatran urheilutalon kuntosalissa. Arkistokuva.

Senni Salminen oli edelleen huippuvireessä yleisurheilun SM-hallikilpailuissa Tampereella sunnuntaina. Imatran Urheilijoiden edustaja voitti uransa ensimmäisen kolmiloikan Suomen mestaruuden kovalla tuloksella 13,80.

Salmisen kisan pisimmät hypyt olivat yliastuttuja.

– Vähän ärsyttää, kun verryttelyssä tuntui tosi hyvältä ja testihypyt onnistuivat, mutta sitten kilpailussa vauhti kulki niin hyvin, että vaikka yritin siirtää askelmerkkiä taaksepäin, sain vain kaksi mitattua hyppyä, Salminen kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Salmisen mukaan hypyssä oli nyt sellainen syke, jolla olisi ollut edellytyksiä rikkoa 14 metriä.

– Ensimmäinen ja muista yliastutuista ne, jotka eivät menneet läpijuoksuiksi, olivat hyviä. 14 metriä olisi nyt ollut mahdollinen.

Kuitenkin sunnuntaista pidemmälle Salminen, 24, on loikkinut sisäradoilla vain kerran, viikko sitten Helsingissä, jossa hän pääsi kolme senttiä pidemmälle ja nousi Suomen kaikkien aikojen hallilistalla neljänneksi. Ulkorataennätyksensä 13,85 Salminen teki viime vuoden elokuussa Espoossa.

Salminen oli sunnuntaina ylivoimainen, sillä Vaasan Vasama Emma Pullola voitti SM-hopeaa tuloksella 13,24 ja Helsingin IFK:n Tilda Lipasti pronssia ennätyksellään 12,82.

Kolmiloikan Suomen ennätysnainen Kristiina Mäkelä ei osallistunut SM-halleihin. Mäkelä päätti hallikautensa jo perjantaina Ranskassa hyvään tulokseen 14,20, joka nosti hänet Euroopan kuluvan kauden tilastokakkoseksi.

Naisten 60 metrin pika-aitojen mestaruustaistelun odotettiin kruunaavan viikonlopun yleisurheilun SM-hallikilpailut sunnuntaina Tampereella, mutta huipennus lässähti ennen finaalistarttia.

Kisaan tuli draamaa, kun Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske hylättiin kotiyleisönsä edessä vilppilähdön vuoksi.

– Tuntui, että lähdin ihan paukusta, mutta ilmeisesti sitten en. Ajattelin, että kerrankin sain hyvän lähdön. Fiilis ennen kisaa oli tosi hyvä, pettymyksen kyyneliä pyyhkinyt Hurske sanoi.

Hallikautensa jo päättänyt Annimari Korte ei ollut kisassa mukana, joten Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Nooralotta Neziri paineli lopulta helppoon mestaruuteen ajalla 8,07.

Hopeaa naisten pika-aidoista nappasi Tampereen Pyrinnön Lotta Harala ja pronssin otti Kenttäurheilijoiden Julia Enarvi.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten 17-vuotias Essi Vehmaa teki 60 metrin aitajuoksun alkuerässä oman ennätyksensä 8,70, muttei yltänyt finaaliin.

300 metrin aidoissa Helsingin IFK:n Viivi Lehikoinen nappasi SM-kultaa ajalla 40,97, jolla hän nappasi Suomen ennätyksen nimiinsä LUM:n Kristiina Haloselta (40,99). Halonen voitti vuosi sitten matkan Suomen mestaruuden SE-ajalla, mutta ei osallistunut nyt SM-halleihin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset