IPV jäi taas rannalle pudotuspeleistä – Joensuun lukkari Juha Puhtimäki vei tehot kotijoukkueen sisäpelistä

Toiveet pudotuspeleistä hiipuivat jo avausjakson tappioon.

Kai Skyttä

IPV:n kippari Sami Partanen nousi tiistain ottelussa kakkossijalle Superpesiksen ottelumäärissä. Partasella on koossa 608 runkosarjan ottelua. Edellä on vain vanha seurakaveri Toni Kohonen.
IPV:n kippari Sami Partanen nousi tiistain ottelussa kakkossijalle Superpesiksen ottelumäärissä. Partasella on koossa 608 runkosarjan ottelua. Edellä on vain vanha seurakaveri Toni Kohonen.

Imatran Pallo-Veikkojen Superpesiskausi päättyi taas kerran runkosarjaan. Mestaruutta puolustava Joensuun Maila haki tiistaina Imatralta pisteet rutiininomaisella esityksellä lukemin 0–2 (0–1, 0–3).

IPV:n toiveet noususta pudotuspeleihin ja kahdeksan parhaan joukkoon hiipuivat jo avausjakson tappioon, kun Seinäjoki ja Raahe voittivat samaan aikaan päätöskierroksen kotipeleissä avausjakson ja karkasivat tavoittamattomiin.

Jos Imatralla joku elätteli ennen runkosarjan päätöspeliä toiveita siitä, että runkosarjan voiton jo varmistanut Joensuu tulisi sinänsä panoksettomaan peliin junioripitoisella joukkueella, haihtuivat ne Ukonniemen stadionilla nopeasti.

Joensuun junioreilla oli omat ottelukiireensä ja joukkueen runkomiehistä oli poissa vain Antti Hartikainen.

IPV sai ensimmäisellä sisävuorolla rakennettua tilanteita, mutta parista ajolähdöstä ei tulosta tullut.

Joensuun Maila iski avausjuoksunsa tasoittavalla sisävuorolla. Aleksi Rautiaisen lyönti painui kolmospuolelta linjan yli, eikä Mikko Kivisellä ollut mitään kiirettä kotitaipaleella.

Sen jälkeen alkoi kentällä Joensuun lukkari Juha Puhtimäen show. Puhtimäen tolppasyötöt ja terävä näpyjen haku toivat tasaiseen tahtiin ristejä taululle, eivätkä IPV:n etenijät päässeet toisessa ja kolmannessa vuorossa edes kakkospesälle.

IPV:n ulkokentällä Tuomas Jussila teki hyviä hakuja ja varmisti osaltaan sen, että Joensuu ei päässyt avausjaksolla pitkälle karkumatkalle.

On tää kausi sellainen rumba ollut, että nyt pitää kyllä puhaltaa, ennen kuin osaa mitään päättää. — Sami Partanen

Avausjakson viimeisellä sisävuorolla Jussila vielä saatteli kakkosrajapompullaan kärkietenijä Teemu Nurmion kolmoselle. Nurmio paloi täpärästi kotipesän kalkkiviivoille yrittäessään hetken päästä tuoda harhaheiton turvin IPV:n avausjuoksua.

IPV:n kippari Sami Partanen nousi illan ottelussa Superpesiksen runkosarjan ottelumäärissä kakkoseksi. 608 ottelua palannut Partanen ei ollut juhlatuulella ottelun jälkeen.

–  Pelin alussa oli ratkaisun paikka. Kun se ei onnistunut, vuori tuli koko ajan isommaksi.

Meidän piti pelata kauden paras ottelu, mutta sisäpeli oli käsittämättömän huonoa juuri nyt. En tiedä olisiko se kauden paras pelikään riittänyt.

Jatkosuunnitelmistaan Partanen ei osannut sanoa mitään, kun pettymys painoi harteilla.

– On tää kausi sellainen rumba ollut, että nyt pitää kyllä puhaltaa, ennen kuin osaa mitään päättää, Partanen tuumi.

Toisella jaksolla Joensuu varmisteli täyden pistepotin Juha Puhtimäen, Simo Vainikaisen ja Iiro Kuosan lyömillä juoksuilla jaksovoitolla 0–3.

Katsojia Ukonniemen stadionilla kauden päätösottelussa oli aurinkoisessa syyssäässä 742.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset