Pesäpallokauden alku lykkääntyy tammikuulta keväälle – Imatralla piti pelata yhdeksän SM-halliottelua tammi- ja helmikuussa

Kai Skyttä

IPV:n Joona Sikiö nosti syöttöä halli-SM:n alkulohkon ottelussa Kouvolaa vastaan Imatran Ukonniemi-areenassa helmikuussa vuonna 2019.
IPV:n Joona Sikiö nosti syöttöä halli-SM:n alkulohkon ottelussa Kouvolaa vastaan Imatran Ukonniemi-areenassa helmikuussa vuonna 2019.

Huippupesäpallon talvikausi on tuorein kärsijä pitkittyvässä koronaepidemiassa. Pesäpalloliitto tiedottaa, että halli-SM-otteluita ei pelata alkuperäisen ohjelman mukaan, vaan miehille ja naisille kaavaillaan tiivistä ottelukokonaisuutta maalis-huhtikuulle.

Liiton tiedotteen mukaan päätöstä tehdessä kuultiin seurojen näkemyksiä, seurattiin viranomaisohjeita ja tilannekuvan kehitystä.

– Esimerkiksi cup-tyyppisen kilpailun järjestäminen on kiehtova ajatus. 16 joukkueen järjestelmällä voidaan pelata neljä kierrosta ja tarjota yleisölle todellista viihdettä, kun kesäkausikin on jo kutkuttavasti lähellä, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa tiedotteessa.

Päätös muuttaa merkittävästi myös molempien eteläkarjalaisten Superpesiksen joukkueiden talvikauden ohjelmaa.

Alkuperäisen otteluohjelman mukaan Imatran Pallo-Veikot olisi pelannut viisi ja lappeenrantalainen Pesä Ysit neljä halli-SM-ottelua Imatran Ukonniemi-areenalla tammi-helmikuussa.

IPV:n kausi miesten Superpesiksessä alkaa 7. toukokuuta vierasottelulla sarjanousijaa Haminan Palloilijoita vastaan.

Pesä Ysien kauden avausottelu naisten Superpesiksessä on 14. toukokuuta Lappeenrannan Vanhalla kentällä Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan.

Luetuimmat