Imatran Voiman edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Tomi Varis — Troopers kaappasi maalivahdin Voimasta ja puolustajan PoNoVosta

Kaakkois-Suomen 2. divisioonassa pelaavien Imatran Voiman ja Troopersin joukkueet ovat muuttuneet kesän aikana. Voiman valmentajana nähdään ensi kaudella Tomi Varis, Troopersin penkin takana seisoo Janne Stenberg.

Atte Röyskö

Voiman viime kauden maalivahti Iiro Liski koppaa palloja tulevalla kaudella paikallisvastustaja Troopersin tolppien välissä.
Voiman viime kauden maalivahti Iiro Liski koppaa palloja tulevalla kaudella paikallisvastustaja Troopersin tolppien välissä.

Salibandyn 2. divisioonassa pelaavan Imatran Voiman miesten edustusjoukkue on löytänyt uuden päävalmentajan. Tulevalla kaudella penkin takana Voiman käskyttäjänä toimii Tomi Varis. Voima ja Varis allekirjoittivat sopimuksen keskiviikkona.

— Saatiin pätevä valmentaja, ja olemme tyytyväisiä, että Tomi lähti tähän mukaan, Imatran Voiman joukkueenjohtaja Anu Saarinen kertoo.

Variksella löytyy runsaasti aikaisempaa taustaa Imatran Voimasta. Varis valmensi aikaisemmin miesten edustusjoukkuetta usean kauden ajan, ja ehtipä mies myös pelatakin Voiman paidassa. Sen lisäksi Varis on toiminut urheiluakatemiassa lajivalmentajana.

Imatran Voiman joukkueesta viime kauden päätteeksi poistuivat NST:n riveihin lähteneet Miro Veijalainen, Jasu Lind, Eetu Leskinen sekä Akseli Tyystjärvi. Sen lisäksi joukkueen maalivahdeista Iiro Liski siirtyi paikallisvastustaja Troopersin riveihin.

Toistaiseksi ei ole vielä varmaa, kuinka lähteneet pelaajat tulevalla kaudella paikataan.

— Katsotaan, mitä heidän tilalle lähdetään hakemaan. Onko omasta seurasta junioripohjaa, vai mitä tehdään, Saarinen pohtii.

Viime kaudella Voima sijoittui Kaakkois-Suomen 2. divisioonan runkosarjassa toiseksi. Välierissä Voima kaatoi Pelicans SB:n, mutta finaaleissa lappeenrantalainen PoNoVo oli vahvempi.

Troopersin joukkueessa myös muutoksia

Kolmanteen perättäiseen 2. divisioonan kauteen valmistuvan imatralaisen Troopersin joukkue on myös elänyt hieman kesän aikana.

Joukkueen vahvuudesta poistuivat varmuudella ainakin Imatralta pois muuttaneet Jesse Röyskö sekä Ville Mäyrä. Sen lisäksi Janne Stenbergin tarkoituksena on ensi kaudella pysytellä poissa 2. divisioonan pelikentiltä, ja keskittyä joukkueen valmennukseen.

— Se oli tarkoituksena jo viime kaudella, mutta pelaajia oli sen verran vähän, että hyppäsin vielä kaukaloon, Stenberg kertoo.

Voimasta hankitun Iiro Liskin lisäksi uutena kasvona Troopersin joukkueessa nähdään PoNoVosta siirtynyt puolustaja Juha Ponkilainen.

— Hän on kokenut pelaaja, joka tuo nuoreen joukkueeseen kovuutta, Stenberg kertoo uudesta pelaajasta.

Viime kaudella Troopers sijoittui Kaakkois-Suomen lohkossa kuudenneksi. Troopers jäi pudotuspeleihin oikeuttavasta neljännestä sijasta viisi pistettä. Toissa kaudella Troopers oli seitsemäs.

— Pyritään siitä lähtemään, että parannetaan taas sijoitusta, Stenberg veistelee.

Luetuimmat

Kommentoidut