Talvi kurittaa Ukonniemen stadionia, jossa ei pääse vielä pelaamaan — IPV joutui evakkoon Lappeenrantaan, ottelut alkavat viikon päästä

Talvi ei halua päästää Ukonniemen stadionia otteestaan. Se haittaa myös urheilijoita, joiden pitäisi päästä harjoittelemaan kotikentälle ennen kauden alkua.

Joonas Tapaninen

Talvi kurittaa Ukonniemen stadionia, jossa ei pääse vielä pelaamaan — IPV joutui evakkoon Lappeenrantaan, ottelut alkavat viikon päästä

Aurinko paistaa ja sulattaa hiljakseltaan lumisia kinoksia.

Jos Imatran Pallo-Veikkojen (IPV) pesäpalloilijoilta kysytään, niin vähän nopeammin saisi kuitenkin tapahtua. Tällä viikolla pesäpalloa on pelattu vielä sisätiloissa Aviasport-areenalla, mutta viimeistään pääsiäisen jälkeen olisi päästävä kotikentälle.

— Kaikkialla muualla ollaan jo ulkona ja meillä super-joukkue treenaa Lappeenrannassa, kertoo IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Ei varaa routavaurioille

Evakkoon on ollut pakko lähteä, sillä ulkokenttään pitää saada kosketusta ennen pelien alkua. Ukonniemessä se on kuitenkin toistaiseksi pelkkä haave. Keskiviikkona stadionilla avitettiin kesää rautakangella.

— Siinä on oltava vähän varovainen, millä sitä kenttää uskaltaa puhdistaa, tietää aluekunnossapidon vastaava mestari Kimmo Kauhanen Imatran Kiinteistö ja Aluepalvelu Kipasta.

Kentän olisi nimittäin säilyttävä hyvässä kunnossa, jotta se pärjäisi lumien jälkeen perinteisillä huoltotoimenpiteillä, ilman suurempia remontteja.

— Kyllä ne pohjat on tehty niin hyvin, että ei ole aikaisempina vuosina tarvinnut tehdä (korjaustoimenpiteitä), Valkeanpää muistelee.

Joonas Tapaninen

24616486.jpg

Viikon päästä pelataan

IPV kohtaa Ukonniemessä harjoitusottelussa Kiteen Pallo -90:n 26. huhtikuuta. Sitä ennen olisi päästävä lyömään palloa kotistadionille.

— Kotikenttä on aina kotikenttä, ei se evakossa oleminen ole sama asia. Mutta kyllä mie uskon, että kelit on sellaiset ja tehdään sellaisia toimenpiteitä, että päästään harjoittelemaan, Valkeapää toivoo.

Valkeapää ei muista, että viime vuosina olisi kärsitty talven jäänteistä näin pitkälle. Tänä vuonna siihen ovat vaikuttaneet runsasluminen talvi ja SM-hiihdot.

— Mutta ei sille nyt vaan mahda mitään. Kaikki mahdolliset tehdään kaupungin puolelta ja toivotaan, että kenttä sulaa, Valkeapää summaa.

Sääennuste näyttää kaikeksi onneksi suotuisalta, sillä yöpakkasia ei enää juuri ole luvassa. Lämpömittari saattaa Imatran seudullakin kivuta +15 asteeseen ensi viikolla.

Luetuimmat