SaiPa aloittaa jälleen yt-neuvottelut – Irtisanomisuhan alla kolme työntekijää, lomautukset voivat kohdistua koko henkilöstöön

Yt-neuvottelut liittyvät koronaviruspandemian aiheuttamiin merkittäviin tulojen menetyksiin ja maksukyvyn oleelliseen heikentymiseen. Myös työtehtävät ovat vähentyneet joiltakin osin.

Kai Skyttä

SaiPa on saanut iskuja niin kaukalossa kuin taloudessa. Kuva lauantain HIFK-ottelusta.
SaiPa on saanut iskuja niin kaukalossa kuin taloudessa. Kuva lauantain HIFK-ottelusta.

Liiga-SaiPa joutuu aloittamaan vuoden toiset yhteistoimintaneuvottelut. Yt-menettely koskee koko yhtiön henkilöstöä, SaiPa kertoo verkkosivullaan.

Henkilöstöä ovat muun muassa pelaajat, valmennus, huolto sekä toimisto- ja ravintolatyöntekijät.

SaiPa kertoo, että yt-neuvottelut liittyvät koronaviruspandemian aiheuttamiin merkittäviin tulojen menetyksiin ja maksukyvyn oleelliseen heikentymiseen. Myös työtehtävät ovat vähentyneet joiltakin osin.

Neuvottelut täytyy aloittaa, koska yhtiön suunnittelemat toimenpiteet voivat johtaa työntekijöiden lomauttamiseen tai irtisanomiseen tuotannollis-taloudellisilla perusteilla.

Pitkiä lomautuksia mahdollisesti edessä

Liiga-SaiPan alustavan arvion mukaan mahdolliset määräaikaiset lomautukset kestävät arviolta noin 30–90 päivää. Toteutuessaan lomautukset voivat kohdistua kaikkiin yhtiön työntekijöihin.

Jos irtisanomisiin joudutaan, ne voivat kohdistua yhteensä kolmeen työntekijään.

Neuvotteluissa noudatetaan poikkeuslaissa säädettyä viiden päivän nopeutettua neuvotteluaikaa. Neuvottelujen arvioitu päättymisajankohta on 7. marraskuuta.

Edellisen yt-neuvottelut SaiPa kävi huhtikuussa. Ne johtivat koko vakituisen henkilökunnan lomautuksiin ja pelaajien palkanalennuksiin.