Imatran Voima aloitti pudotuspelit räväkästi – Rakas vihollinen PoNoVo saattaa tulla vastaan lohkofinaalissa

Imatran Voima avasi salibandyn kakkosen pudotuspelit voitolla Lahden Pelicansista.
Imatran Voima avasi salibandyn kakkosen pudotuspelit voitolla Lahden Pelicansista.

Naapurijoukkueet Imatran Voima ja lappeenrantalainen PoNoVo ottivat torstaina ensimmäisen loikan kohti salibandyn kakkosdivisioonan lohkofinaalia. Voima ja PoNoVo voittivat välierien ensimmäiset kamppailunsa.

Toiseksi lohkossaan sijoittunut Voima kukisti Imatran urheilutalolla Lahden Pelicans SB:n lukemin 6—4 (5—1, 1—3, 0—0).

Voima ratkaisi ottelun pikatahdilla. Mika Hietamäen, Akseli Tyystjärven, Miro Veijalaisen, Jesse Kotirannan ja Jasu Lindin maaleilla Voima karkasi 5—0-johtoon runssan varttitunnin pelin jälkeen.

Lohkovoittaja PoNoVo voitti kotonaan Kouvolan Sudet maalein 6—3.

Lohkofinaaliin vaaditaan kaksi voittoa. Voima pelaa toisen ottelunsa tänään Lahdessa, PoNoVo vierailee Kouvolassa lauantaina. Kolmannet ottelut pelataan tarvittaessa sunnuntaina Imatralla ja Lappeenrannassa.

Voiman päävalmentaja Toni Soikkeli arveli ennen pudotuspelien alkua, että Voima ja PoNoVo pystyivät säilyttämään hyvän rutiinitason myös häntäpään ryhmiä vastaan, mihin edellä lueteltu kolmikko ei ehkä yltänyt.

— Kolme vuotta putkeen Pelicans on mennyt tästä lohkosta valtakunnallisiin ja viime vuonna viimeiseen vaiheeseen asti. Meillä on kuitenkin kova usko omaan osaamiseen ja toivotaan, että päästään eteenpäin ja kohtaamaan sen jälkeen PoNoVo. Eiköhän he hoida oman sarjansa, Soikkeli ennakoi.

.