Teemu Ramstedt tuo SaiPaan taitoa, mutta on välivuoden jälkeen myös kysymysmerkki — Viime kauden hän keskittyi perheeseen ja hoitamaan kotona esikoistaan

Ramstedt—Zaborsky on SaiPan täsmäase hyökkäyspäähän. Kaksikko pelasi jo samaan aikaan kaksi kautta HIFK:ssa.

Jaakko Stenroos

Teemu Ramstedt pelasi ennen välivuottaan Liigaa Rauman Lukossa. Sopimus SaiPan kanssa kattaa ensi kauden.

SaiPa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Teemu Ramstedtin kanssa. 31-vuotias helsinkiläinen on pelannut Liigassa aiemmin HIFK:ssa, TPS:ssa, Bluesissa, ja Lukossa, Ruotsin liigaa AIK:ssa sekä KHL:ssa Habarovskissa ja lyhyet jaksot SKA:ssa ja Slovan Bratislavassa.

Viime kauden Ramstedt oli kokonaan pelaamatta, koska keskittyi perhe-elämään ja keskosena syntyneen esikoisensa hoitamiseen. Hän on kertonut päätöksestään blogissaan http://www.ramu.fi/2019/01/29/elaman-arvokkain/

Heinäkuun alussa on tarkoitus mennä jäälle, että saa taas tuntumaa siihen pikku hiljaa. — Teemu Ramstedt

— Juuri nyt perheeni tarvitsee minua kotona enemmän kuin minä jääkiekkoa jossain muualla. Kasvuhäiriöisen keskosen hoitaminen on tarkempaa ensimmäiset kuukaudet ja vaatii molempien vanhempien päivittäistä panosta, jotta kaikki jaksavat arkea, Ramstedt kuvasi tammikuussa julkaisemassaan blogissaan.

— Tarkalla aikataulutuksellamme pystyn kuitenkin harjoittelemaan normaalin 20—25 tuntia viikossa. Kaikki ylimääräiset jutut on jätetty kalenterista nyt pois.

AOP/Anu Laitila

Kiekkopersoona Ramstedt kävi testaamassa 2017 marraskuussa jääpallon Bandyliigan vauhtia. Vastustaja Brahen kentällä oli Veiterä.

Perhe muuttaa mukana

Ramstedt sanoo tehneensä joulukuussa päätöksen, että jättää kauden pelaamatta ja keskittyy perheeseen. Nyt hän uskoo, että välikausi voi tuoda lisää pelivuosiakin. Lappeenrantaan mukana muuttavat myös vaimo ja lapsi.

Jäällä hän on ollut viimeksi marraskuussa. Fysiikkaharjoituksiin keskittyminen on kerryttänyt keväällä jo parituhatta kilometriä pyöräilyä.

— Heinäkuun alussa on tarkoitus mennä jäälle, että saa taas tuntumaa siihen pikku hiljaa, Ramstedt kertoi SaiPan julkaisemassa videohaastattelussa.

Ramstedt sanoo, ettei hänellä ole pelitauon vuoksi mitään tarkkoja tavoitteita kirjattuna.

— Sen näkee sitten lopullisesti jäällä. Se on eri asia, miten fillari, juoksu tai uinti kulkee kuin olla jäällä.

Pari tuttua kaveria

SaiPasta Ramstedt sanoo tuntevansa entuudestaan Tomas Zaborskyn HIFK-ajoilta ja puolustaja Simo-Pekka Riikolan toissa kaudelta Lukosta.

SaiPan maaliruiskuksi hankkiman Zaborskyn kanssa hän pelasi kaksi kautta samaan aikaan ja samassa ketjussakin HIFK:ssa.

— Zabo on niitä harvoja kavereita, jonka kanssa pääsen puhumaan pyöräilystäkin.

Erityinen seurattava kohde on ollut slovakialaishyökkääjän maanmies, huippupyöräilijä Peter Sagan.

SaiPan päävalmentajan Tero Lehterän kanssa Ramstedt sanoo keskustelleensa, mutta ei tunne tätä entuudestaan Blues-vuosistaan huolimatta.

Nopeat kädet, luistelu haaste

Ramstedt pelasi tehokkaimman kautensa SM-liigassa 2015—16. 60 runkosarjaottelua HIFK:ssa toivat 52 (8+44) tehopistettä ja finaaleihin asti vieneet 18 pudotuspelit 18 (5+13) tehopistettä. Hänet valittiin tuolloin liigan tähdistökentälliseen. Mestaruutta Ramstedt juhli HIFK:ssa kaudella 2010—11.

Maajoukkueessa hän on esiintynyt kolmessa EHT-turnauksessa, viimeksi 2014—15.

Ramstedt on taitava pelintekijä ja tehokas varsinkin ylivoimalla, mutta ei mikään pikakiituri luistimilla, mikä nykyisessä luisteluliigassa on haaste.

Kärsivällisyyttä paluussa

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kehuu tiedotteessa Ramstedtin taitoja ja potentiaalia.

— ”Ramu” on todella kiekkotaitava pelaaja. Varmasti saadaan nälkäinen hyökkääjä, jolla kova näyttämisen halu. Tiedostetaan että miehellä on viime kausi pelaamatta, joten kärsivällisyyttä tarvitaan molemmin puolin.

SaiPan sopimukset

Maalivahdit: Niclas Westerholm, Karolus Kaarlehto, Severi Auvinen

Puolustajat: Robin Salo, Jere Seppälä, Erik Autio, Veeti Vainio, Jere Sneck, Markus Kojo, Kasperi Torikka, Simo-Pekka Riikola.

Hyökkääjät: Anssi Löfman, Tomi Iso-Mustajärvi, Aatu Luusuaniemi, Matias Mäntykivi, Emil Oksanen, Mikael Kuronen, Ville Koho, Santeri Virtanen, Joni Nikko, Ville Vainikainen, Micke Saari, Elmeri Kaksonen, Tomas Zaborsky, Teemu Ramstedt, Topi Piipponen (try out).

Juttuun on lisätty Teemu Ramstedtin kommentteja kello 10.50

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut