Uinti Imatra etsii uutta päävalmentajaa: Ansioistaan Imatra-mitalillakin palkittu Kyösti Kallinen jättää tehtävänsä syksyllä

”Jossain vaiheessa pitää muutakin tehdä kuin olla vain uimahallilla.”

Kai Skyttä

Kyösti Kallinen on tuttu näky Imatran uimahallissa. Hänen valmennusuransa on kestänyt jo 25 vuotta. Syksyllä hän luovuttaa vetovastuun jollekin muulle.
Kyösti Kallinen on tuttu näky Imatran uimahallissa. Hänen valmennusuransa on kestänyt jo 25 vuotta. Syksyllä hän luovuttaa vetovastuun jollekin muulle.

Uinti Imatran edustusjoukkueen pitkäaikainen valmentaja Kyösti Kallinen jättää paikkansa. Hän kertoo päätöksen kypsyneen tämän kevään aikana.

— Olen 25 vuotta tätä hommaa tehnyt. Jossain vaiheessa pitää muutakin tehdä kuin olla vain uimahallilla. Seurankin kannalta on hyvä, että välillä valmentaja vaihtuu. Uusi henkilö tuo aina uutta mukanaan, Kallinen sanoo.

Uinti Imatralla on 233 jäsentä, joista 25 kuuluu kilparyhmiin.

Kallinen on sopinut Uinti Imatran kanssa jatkavansa päävalmentajana syyskuun loppuun asti. Sen jälkeen hän haaveilee pitävänsä sapattivuoden.

 En ole pitänyt valmentamista raskaana asiana, vaan tämä on ollut minulle harraste. Toista hullua ei varmaan löydy ilmaiseksi tätä tekemään, vaan jatkossa pitää maksaa palkkaakin. — Kyösti Kallinen

— Jäin eläkkeelle viime vuonna. Nyt on muiden hommien aika.

Kokonaan hän ei valmentamista silti jätä.

Kallinen jatkaa Uinti Imatran aikuisten harrasteryhmän vetäjänä sekä urheiluakatemiassa yläasteikäisten ja lukiolaisten uintivalmentajana.

Seuraajalle maksetaan palkkaa

Seura etsii parhaillaan uutta, ammattimaista kilpauintivalmentajaa joko osa- tai kokoaikaiseen työsuhteeseen.

Tähän asti päävalmentajalle on maksettu kulukorvausta, joka on Kyösti Kallisen mukaan joitakin satasia vuodessa.

Se on vähän työmäärään nähden, sillä vedettävänä on yhdeksät harjoitukset viikossa. Vapapäiväksi sovittu lauantai menee sekin usein kilpailuissa.

Nyt tilanne on muuttumassa, sillä seuran rekrytointi-ilmoituksessa kysytään suoraan palkkatoivetta.

— En ole pitänyt valmentamista raskaana asiana, vaan tämä on ollut minulle harraste. Toista hullua ei varmaan löydy ilmaiseksi tätä tekemään, vaan jatkossa pitää maksaa palkkaakin, Kallinen naurahtaa.

Hakuaika menossa

Kyösti Kallinen palkittiin uutterasta työstään vuonna 2014 Imatra-mitalilla. Perusteena oli arvokas nuorisotyö ja ansiokas valmennus. Kallisen suojateista arvokisamenestystä kahmivat tuohon aikaan muun muassa Lotta Nevalainen, Moona Koski ja Carita Luukkanen.

Uinti Imatran puheenjohtaja Sami Heikkinen pitää Kyösti Kallisen lähtöä harmillisena, mutta ymmärrettävänä.

— Prosessi lähti liikkeelle Kyöstin omasta halusta, koska hän haluaa aikaa vähän muuhunkin, Heikkinen sanoo.

Uinti Imatralla on 233 jäsentä, joista 25 kuuluu kilparyhmiin.

Uuden valmentajan tehtävänä on vastata edustusryhmän laji- ja oheisharjoittelusta ensi syksystä alkaen. Edustusryhmään kuuluu kymmenkunta uimaria.

Mahdollista on ottaa seurassa myös laajempaa valmennusvastuuta ja junioritoiminnan kehittäjän roolia, jolloin työsuhteesta tulee kokoaikainen, Heikkinen kertoo.

Uudelta valmentajalta toivotaan vankkaa kokemusta kilpauinnista, innostunutta ja positiivista asennetta valmentamiseen ja ryhmän kehittämiseen sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Hakuaika on 19. toukokuuta saakka. Vielä ei ole hakemuksia tullut, mutta yksi mahdollinen kandidaatti on tiedossa, Heikkinen mainitsee.

Heikkinen myöntää, että kilpauintivalmentajan palkkaaminen merkitsee todennäköisesti korotuspainetta ainakin kilparyhmän maksuihin.

— Toisaalta tähän asti uimareitten näkökulmasta Uinti Imatra onkin ollut Suomen halvin uimaseura.

Luetuimmat