MMA Imatran Maiju Suotama ottelee syyskuun alussa Yhdysvalloissa Kansasissa — ”Ei ole todellakaan mikään helppo koitos edessä” Suotama ennkoi Invicta 37 -vapaaotteluiltaa

Invicta 37 -vapaaotteluilta otellaan perjantaina 6. syyskuuta. Kyseessä on yhden illan aikana oteltava kahdeksan naisen kärpässarjan (-56,7kg) Phoenix Rising -turnaus.

Anne Vihavainen

Nykyaikana turnausmuoto on ammattilaisvapaaottelussa harvinaisuus. Arkistokuva.
Nykyaikana turnausmuoto on ammattilaisvapaaottelussa harvinaisuus. Arkistokuva.

MMA Imatran vapaaottelija Maiju Suotama sai kiinnityksen Yhdysvalloissa Kansasissa oteltavaan Invicta 37 -vapaaotteluiltaan.

Kyseessä on yhden illan aikana oteltava kahdeksan naisen kärpässarjan (-56,7kg) Phoenix Rising -turnaus. Vapaaotteluilta otellaan perjantaina 6. syyskuuta.

— Taso tuolla on kyllä kova. Siellä on kokeneita kilpasisaruksia, kenellä on kokemusta esimerkiksi UFC:stä, tai ovat ottaneet kovia matseja aikaisemmin Invictassa. Ei ole todellakaan mikään helppo koitos edessä, Suotama ennakoi tulevaa.

Tapahtuma on hieman normaalista poikkeava: tapahtumaa säännöstelevä Kansas State Athletic Commission sallii yhden illan aikana jokaisen yksilön ottelevan maksimissaan 25 minuuttia. Tästä johtuen turnauksen kaksi karsivaa kierrosta ovat suunnitellulta kestoltaan vain 1x5 minuuttia.

— On se aika raaka systeemi, kun ottelut ovat noin lyhyitä. Siinä ei paljon ehdi fiilistellä, vaan pitää toimia aika nopeasti. Mutta koen, että se sopii minulle aika hyvin, hän sanoo.

Alkukierroksen nopeimman lopetuksen hakenut saa etuna valita tulevan vastustajansa. Finaali on suunnitellusti 3x5min pituinen.

Nykyaikana turnausmuoto on ammattilaisvapaaottelussa harvinaisuus. Tämä on kuitenkin Suotamalle jo kolmas kerta, kun hän valmistautuu ammattilaisvapaaotteluturnaukseen.

Kansasin Invicta 37 -vapaaotteluillan jälkeen Suotaman jatko on toistaiseksi avoin. Viritelmiä on hänen mukaansa moneen suuntaan, mutta Kansasin lopputulos näyttää suuntaa jatkolle.

— Oma toive on, että saisi otella aktiivisesti. Viimeisen vuoden aikana on ollut hankaluuksia saada matseja, Suotama kertoo.

Luetuimmat