Imatran ajot ovat jäämässä ensi kesänä väliin – "Selvitetään heti löytyisikö ajoille vielä uusi ajankohta, mutta mahdollisuus siihen taitaa olla aika olematon", sanoo Sami Backman

Imatran Moottorikerhon ainoaksi isommaksi kisaksi saattaa tänä vuonna jäädä syksyllä järjestettävä SM-motocross.

Anu Pakarinen

Imatran Moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman pitää Imatran ajojen siirtomahdollisuutta loppukesään häviävän pienenä.
Imatran Moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman pitää Imatran ajojen siirtomahdollisuutta loppukesään häviävän pienenä.

Moottoripyörät eivät heinäkuussa murisen Vuoksen rannan katuradalla Imatralla. Suomen hallituksen keskiviikkona tekemä linjaus yli 500 ihmisen yleisötapahtumien kiellosta heinäkuun loppuun asti pisti pisteen arvuuttelulle tästä asiasta.

– Onhan tätä osattu odottaa. Nyt täytyy välittömästi olla yhteydessä Imatran kaupunkiin, Suomen Moottoriliittoon, IRRC-sarjaan ja moniin yhteistyökumppaneihin, suunnitteli Imatran Moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman keskiviikkoiltana.

Backman arveli, että on olemassa häviävän pieni mahdollisuus sille, että Imatran ajoille löytyisi vielä loppukesästä mahdollinen uusi ajankohta.

Sitä vastaan sotii kuitenkin se fakta, että Imatran ajot on kansainvälinen moottoriurheilutapahtuma, jonka järjestämismahdollisuudet eivät ole kiinni pelkästään Suomessa noudatettavista rajoituksista.

Viikko Imatran ajojen jälkeen Kymi Ringin radalla piti järjestää Suomen ensimmäinen Moto GP-kisa.

– Siellä suurin osa kuskeista olisi Espanjasta ja Italiasta. Koko kisasirkuksen liikkuminen on varmaan melko mahdotonta näissä oloissa, Backman arvioi.

Jos koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia kesällä pikku hiljaa poistetaan Sami Backman arvioi, että loppukesän ja syksyn aikana kotimaisia urheilukisoja voitaisiin järjestää.

 – Meillä on syyskuussa Imatralla motocrossin SM-osakilpailu. Ehkä sen järjestäminen onnistuu.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset