Jani Telkkä laittaa panokset tietokonehuoltoyrityksen kasvattamiseen — Pro It & Business muuttaa säästöpankilta tyhjiksi jääneisiin tiloihin ja palkkaa lisää väkeä

Imatran taksipalvelun tai kaupunkipyörätoiminnan pyörittämistä yrittäjä ei aio jatkaa. Tarvittaessa toiminta voidaan kuitenkin käynnistä uudelleen lyhyelläkin varoitusajalla, Telkkä kertoo.

Minna Mäkinen, Minna Mäkinen

Jani Telkän tavoitteena on nostaa vuonna 2013 perustamansa Pro It & Businessin yritystoiminta kasvuun. Arkistokuva.
Jani Telkän tavoitteena on nostaa vuonna 2013 perustamansa Pro It & Businessin yritystoiminta kasvuun. Arkistokuva.

Vuoksenniskalla sijaitseva tietokonehuoltoyritys Pro It & Business laajentaa toimintaansa. Yritys muuttaa tyhjilleen jäävän Oma Säästöpankin konttorin tiloihin, joissa toiminta alkaa maaliskuun alussa.

— Muutamme siis viereiseen liiketilaan, joten osoitteemme pysyy käytännössä samana: Vuoksenniskantie 76, kertoo monialayrittäjä Jani Telkkä.

Telkän mukaan tilaa tarvitaan lisää, sillä liiketoiminnalle haetaan nyt kasvua.

Vuonna 2013 perustettu yritys on työllistänyt hänen lisäkseen kaksi henkeä. Nyt henkilöstömäärä aiotaan nostaa viiteen.

— Haemme perustyöhön, eli digihuoltoon, lisää volyymiä. Myös konsultointi on ollut iso osa niin sanottua leipätyötä, Telkkä kertoo.

Uutta liiketilaa 500 neliötä

Uusissa tiloissa on tilaa kaikkiaan noin 500 neliömetriä, joista asiakaskäyttöön varataan reilut sata neliötä. Muutos on suuri nykyisiin liiketiloihin, jotka ovat kooltaan 95 neliötä.

— Olemme jo pienimuotoisesti aloittaneet it-laitteiden verkkomyyntiä. Verkkokaupalle sekä tuotteiden postitus- ja pakkaustoiminnalle vaaditaan lisää tilaa.

Telkän mukaan myös asiakaspalvelutiloja kehitetään vastaamaan EU:n uusia tietosuoja-asetuksia.

— Käytännössä tiloja parannetaan niin, että henkilötiedot on suojattu asiakaspalvelutilanteessa niin kuin pankeissakin.

Yritys muuttaa uusiin tiloihin helmikuun viimeisellä viikolla. Sitä ennen tilat kuitenkin remontoidaan.

— Asiakkaita palvellaan vanhoissa tiloissa myös muuton aikana, Telkkä lupaa.

Osakeyhtiön alaisuudessa

Viime vuosien aikana Jani Telkkä on ehtinyt perustaa useamman yrityksen Imatralla. Monessa mukana oleva mies kertoo, että tällä hetkellä panokset on kuitenkin laitettu tietokonehuoltoyrityksen kasvattamiseen.

Vuosi sitten toiminimellä perustettu digitaalisiin palveluihin erikoistunut Digivuoksi toimii tällä hetkellä osakeyhtiön alaisuudessa.

— Osakeyhtiö on ostanut myös aiemmin perustamani Imatran pienvarastopalvelut. Tilojen vuokraustoimintakin jatkuu siis yhtiön alaisuudessa, Telkkä kertoo.

Silva Laakso

Tietokonehuoltoyritys Pro It & Business muuttaa Oma Säästöpankin entisen konttorin tyhjiin liiketiloihin Vuoksenniskalla.
Tietokonehuoltoyritys Pro It & Business muuttaa Oma Säästöpankin entisen konttorin tyhjiin liiketiloihin Vuoksenniskalla.

Taksitoiminta jäissä

Uutisvuoksi kertoi viime vuoden loppupuolella Telkän perustaman Imatran taksipalvelun jääneen tauolle. Hän vahvistaa, että taksiliikenneluvat ja varusteet toiminnan pyörittämiselle on yhä olemassa, mutta ajoa ei kuitenkaan harjoiteta tilausajoja lukuun ottamatta.

— Pidimme syksyllä omaehtoiset yt-neuvottelut, minkä jälkeen työllistämistuella olevien sopimukset päättyivät normaalia kautta. Taksitoiminnan liikevaihto oli 10 000 euroa kuukaudessa per auto. Käytännössä se kattaa yhden henkilön palkan ja auton kulut. Auton olisi siis oltava liikenteessä kaiken aikaa, jotta toiminta olisi oikeasti kannattavaa, Telkkä kertoo.

Miten käy kaupunkipyörien?

Imatralla kaupunkipyörien vuokrauksen vuonna 2017 lanseerannut Telkkä luopui toiminnasta sen jälkeen, kun kaupunki tuli samoille apajille. Sittemmin kaupunki on toivonut, että vuokraustoiminta hoituisi jatkossa yrittäjävoimin.

Toistaiseksi Telkkä ei ole kuitenkaan aikeissa aloittaa pyörien vuokrausta uudelleen.

— Toivoisin kaupungin tulevan asiassa vastaan esimerkiksi markkinointia tukemalla. Vuokratuloilla saa kulut juuri katettua, mutta palkkaa toiminnasta ei nosta. Itsekin alun perin aloitin pyörien vuokrauksen kaupungin palveluiden ja matkailun kehittämiseksi.

Telkän mukaan kaupunkipyörätoiminta on tarvittaessa mahdollista käynnistää uudelleen noin kuukauden varoitusajalla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset