Ukonniemen mäkäräisongelmaa helpottamaan hankitut laitteet ovat toiminnassa: ensimmäiset keräykset tehty – "Laitteiden tarkoituksena on pienentää mäkäräiskantaa"

Mäkäräiset eivät kuitenkaan häviä sormea napsauttamalla, kertoo Marko Torikka Saimaan Erikoispalvelut Oy:stä.

Juho Kokko

Mäkäräiset kirittivät viime viikolla IPS:n leirillä mukana olleita pelaajia.
Mäkäräiset kirittivät viime viikolla IPS:n leirillä mukana olleita pelaajia.

Ukonniemeen hankitut Moskito magnet -laitteet eivät vielä kesäkuussa olleet käytössä. Mitra Imatran Henry Tapiola kertoo, että laitteet on saatu kolmisen viikkoa sitten toimintaan.

Tapiolan mukaan laitteita on pesäpallokentän yhteydessä kaksi ja kolme yleisurheilukentän ja jalkapallokentän akselilla.

Laitteet ovat kaupungin hankkimia, mutta niiden ylläpidosta vastaa Saimaan Erikoispalvelut Oy.

Takaiskuilta ei käyttöönoton yhteydessä vältytty. Saimaan Erikoispalvelut Oy:n toimitusjohtaja Marko Torikka kertoo, että laitteita jouduttiin lähettämään takaisin korjattavaksi.

–Niiden käyttöönotossa oli viivästystä, sillä niissä oli tehtaan takia ongelmia.

"Nopeaa mäkäräisten poistokeinoa ei löydy koskaan"

Torikka kertoo, ettei mäkäräisiä saada poistettua sormia napsauttamalla. Laitteiden tarkoituksena on haastateltavan mukaan saada mäkäräiskantaa pienennettyä ja prosessi vie oman aikansa.

Laitteiden verkkoja on tyhjennetty ensimmäistä kertaa ja mäkäräisiä on tarttunut haaviin.

– Autossani on tällä hetkellä kaksi verkkoa, joista toisessa on mäkäräisiä muutaman viikon ajalta runsaasti, Torikka kertoo.

Torikan mukaan kaupungin ensimmäinen suunnitelma meni jäihin, jolloin yhteyttä otettiin hänen yritykseen. Käytössä olevat laitteet ovat Suomesta hankittuja.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset