Anu Sepponen ei ole aloittamassa Ruokolahden kunnanjohtajana: "En pystynyt ehtoja hyväksymään" – Kunnanhallitus päättää tiistaina jatkotoimista

Sepponen ja Ruokolahden kunnan neuvottelijat eivät päässeet torstai-illan neuvotteluissa yhteisymmärrykseen johtajasopimuksen ehdoista. – Tämä on todella surullinen episodi, jossa kukaan ei haluaisi olla, sanoo kunnanvaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.).

Piia Kaskinen

Kunnanvaltuusto valitsi äänestyspäätöksellä imatralaisen Anu Sepposen uudeksi kunnanjohtajaksi 24. elokuuta. Hän voitti ennakkosuosikki Kimmo Tiilikaisen lopulta yhdellä äänellä.
Kunnanvaltuusto valitsi äänestyspäätöksellä imatralaisen Anu Sepposen uudeksi kunnanjohtajaksi 24. elokuuta. Hän voitti ennakkosuosikki Kimmo Tiilikaisen lopulta yhdellä äänellä.

Anu Sepposesta ei ole tulossa Ruokolahden kunnanjohtajaa. Kunnan ja Sepposen väliset johtajasopimusneuvottelut päättyivät torstai-iltana. Yhteisymmärrystä ei löytynyt. Anu Sepponen ei hyväksynyt valtuuston asettamia sopimusehtoja.

Syyksi sopimusneuvottelujen päättymiseen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) mainitsee neuvottelujen aikana syntyneen luottamuspulan.

– Anu Sepponen lupasi ottaa kunnanjohtajan tehtävän vastaan 1. lokakuuta, mutta ei ole vieläkään irtisanoutunut pestistä Rautalammin kunnanjohtajana, toteaa Kymäläinen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen (kesk.) toteaa sopimusasian saaneen matkan varrella kummallisia käänteitä.

– Yhteisymmärrystä ja luottamusta ei lopulta löytynyt.

Sepponen: Olen harmistunut

Anu Sepponen toteaa olevansa pettynyt ja harmistunut neuvottelujen lopputulokseen.

– En pystynyt noita ehtoja hyväksymään. Tulin palkassa vielä heitä vastaan, mutta yhteisymmärrykseen ei päästy.

Sepponen oli tinkinyt alkuperäisestä 7 800 euron palkkatoiveestaan lopulta 7 000 euroon. Kunnanvaltuuston tarjous oli 6 500 euroa.

– Vastaan ei oltu halukkaita tulemaan. En ole siis aloittamassa Ruokolahden kunnanjohtajana. Tuollaisilla reunaehdoilla on hyvin vaikeaa löytää ketään muutakaan kunnanjohtajaa Ruokolahdelle. Harmittaa, sillä en hakenut virkaa huvikseni, sanoo Sepponen.

Hän jatkaa edelleen Rautalammin kunnanjohtajana.

Neuvottelijat pettyneitä

Ruokolahden kunnan neuvotteluryhmään kuulunut kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Timo Kärki (kok.) on erittäin pettynyt neuvottelujen lopputulemaan.

Tämä on todella surullinen episodi, jossa kukaan ei haluaisi olla. — Suna Kymäläinen

– Olen sitä mieltä, että neuvotteluja olisi pitänyt jatkaa. Ehdot olivat Anun kannalta kohtuuttomat. Oma kysymyksensä tulee olemaan, millaisia hakijoita saadaan, kun tällaisilla ehdoilla tulevaa rekrytointia tehdään.

Neuvotteluryhmässä myös istunut perussuomalaisten Harri Ahonen on hänkin harmissaan.

– Ilmeisesti elokuun äänestystulos ei sopinut kaikille. Ehkä siellä on valmiiksi katsottuna sopivampi ehdokas, Ahonen spekuloi.

Piia Kaskinen

Neuvottelut Anu Sepposen kunnanjohtajasopimuksesta ovat olleet monivaiheiset. Arkistokuva 24. elokuuta valtuustokokouksesta.
Neuvottelut Anu Sepposen kunnanjohtajasopimuksesta ovat olleet monivaiheiset. Arkistokuva 24. elokuuta valtuustokokouksesta.

Kunnanhallitus kokoontuu tiistaina

Ruokolahden kunnanhallitus kokoontuu tiistaina 6. lokakuuta käsittelemään neuvottelujen lopputulosta.

– Kunnanhallitus päättää jatkotoimista, sanoo Kymäläinen.

Vaihtoehtoja on Kymäläisen mukaan monia. Neuvottelijoita voidaan vaihtaa, kunnanhallitus voi erota tai valinta voidaan katsoa rauenneeksi ja käynnistää uusi johtajarekrytointi.

Kunnanvaltuustolla oli Kymäläisen mukaan yksiselitteinen oikeus päättää johtajasopimuksen ehdoista.

– Neuvottelijoilla mandaatti ei riittänyt muuhun. Tämä on todella surullinen episodi, jossa kukaan ei haluaisi olla.

Sepponen sanoo olevansa harmissaan ruokolahtelaisten puolesta.

– Olisin toivonut, että ratkaisu olisi ollut kunnan arvon mukainen. Jos kunnanjohtajahakua jatketaan ja sopimusehdot muuttuvat matkalla, on se erittäin suuri valitusperusteinen asia.

Kunnanjohtajan töitä hoitaa tällä hetkellä vs. hallintojohtaja Eija Hämäläinen.

Juttua on päivitetty 1.10. kello 19.10 Anu Sepposen ja Suna Kymäläisen kommenteilla. Kello 19.25 korjattu virhe kunnan nimessä. Kello 19.48 lisätty Taina Paanasen, Timo Kärjen ja Harri Ahosen kommentit.

Luetuimmat

Kommentoidut